Het beroemdste nummer uit Italië is opnieuw uitgebracht en dat wil je horen

Vraag je een random persoon naar een Italiaans nummer, dan is de kans aanwezig dat Time To Say Goodbye genoemd wordt. Of tenminste geneuried. Dat klinkt niet Italiaans, omdat het de tweetalige versie is van het originele Con te partirò van Andrea Bocelli. Een dikke wereldhit die je in Nederland het meest hoort op begrafenissen, want hij staat al honderd jaar op de nummer 1 van de top 100 begrafenisnummers. Het vrolijke liedje werd afgelopen zondagnacht weer eens in een nieuwe jas gestoken, ditmaal met muziekheld Hans Zimmer erbij, tijdens de Oscaruitreiking.

Time to Say Goodbye met Hans Zimmer

Andrea Bocelli en zijn 26-jarige zoon Matteo zingen de herinterpretatie van Time To Say Goodbye samen in Italiaans en Engels, terwijl componist Zimmer er zijn herkenbare, bombastische orkestsaus overheen gooit. Ben ik wel voor te porren. De boel begint bescheiden, tot je op minuut 2,5 in een soort Christopher Nolan superheldenvlucht terecht komt.

‘Het is het lied van mijn leven,’ deelde Bocelli. ‘Om het opnieuw uit te vinden, dankzij de samenwerking met Hans Zimmer, en om het samen met mijn zoon Matteo te zingen, is een opwindende uitdaging.’ Matteo voegde eraan toe dat het een eer was om dit emotionele nummer met zijn vader te vertolken, en Zimmer voelde zich op zijn beurt vereerd om ‘een nieuw perspectief te bieden aan dit meesterwerk’. ‘Time To Say Goodbye’ is zoals gezegd geen onbekende in de Nederlandse hitlijsten, waar het in de jaren ’90 tien weken op nummer 1 stond.

En dus die begrafenishitlijst. De Bocelli’s en Zimmer brachten het nummer niet voor niets voor het eerst ten gehore bij de Oscars. Het was het begeleidende lied tijdens het In memoriam-gedeelte dat jaarlijks terugkomt, waarbij onder meer de vorig jaar overleden Tina Turner herdacht werd. Doe jezelf een lol en bekijk de tribute onderaan dit artikel ook even, want mooi en aandoenlijk, die twee samen.

Andrea & Matteo Bocelli

Voor Andrea en Matteo was het niet de eerste keer dat ze samen aan de zang gingen. Eerder brachten ze het duet Fall On Me uit, onderdeel van het gezamenlijke album A Family Christmas. Vader Bocelli viert dit jaar z’n dertigste jubileum. Dat wordt ook nog gevierd met een later te verschijnen docu Andrea Bocelli: Because I Believe, over Bocelli’s persoonlijke leven en carrière, met nog niet eerder vertoonde beelden. Maar nu eerst even onderstaande beelden van de Oscars als bonus. Matteo is ook niet onaangenaam om naar te kijken namelijk, de twee zijn heel zoet samen en de in memoriam is mooi.