Hier eet je de beste pizza in Breda

Pizza, pizza, oooh pizza – ditmaal in Breda, de parel van het zuiden en mijn geboortegrond. Ik deel favorietjes zodat je weet waar je wezen moet voor een puike pizza. Want vergrijp je alsjeblieft niet aan de zaken die tot in de nachtelijke uren open zijn, tenzij je te diep in het glaasje hebt gekeken en het je allemaal niks meer kan schelen. Hier pakken ze de pizza’s wél op z’n Italiaans aan.

De beste pizza’s van Breda

Il Bandito

Il Bandito is de leukste van de stad, punt uit. Fijne zaak, heerlijke binnentuin, vet gezellige mensen, goede pizza’s uit de houtoven prominent middenin de tent. De zelfverklaarde ‘passie voor pizza’ uit zich in verse kwaliteitsingrediënten op je bord, die bijna twintig traditionele en originele pizza’s sieren. Extra liefde voor ‘nduja en gorgonzola met peer.
Il Bandito – Ginnekenweg 68, Breda

Lolo Pizza

Lolo I love you! Ik ga je niet de prijs voor de allerallerbeste Napolitaanse pizza ooit aanbieden, maar als fanatiek aanhanger van het Napolitaansepizzageloof was ik in de zevende hemel toen om de hoek van mijn ouderlijk huis eindelijk pizzeria opende met echte Napolitaanse pizza’s (want keurmerk). En die zijn er ook nog eens dik in orde.
Lolo Pizza – Ginnekenmarkt 4, Breda

Dolce e Salato

Piepklein zaakje verstopt in een zijstraat van de grote winkelstraat van Breda. Niet te moeilijk, eenvoudige maar goede pizza’s voor een schappelijke prijs en fijn personeel. De Hawaii mag wat mij betreft best de deur uit.
Dolce e Salato – Akkerstraat 9, Breda

Pizza Cantina

Eigenaar Bram leerde geen pizza’s bakken in Italië, maar in Zeeland. Dat blijkt best te werken, al krijgt-ie tegenwoordig wel hulp van de Sardijnse pizzabakker Guiseppino als sidekick. Een stuk of twintig klassiekers op de kaart, waarbij de Hawaii veilig schuilgaat onder de naam Pizza Tropicale, dus pas op.
Pizza Cantina – Oranjeboomstraat 156, Breda

Pazzi Breda

Al dik twintig jaar geleden sleepten de heren achter Pazzi een houtoven uit Italië naar Amsterdam, waar ze een groot succes neerzetten met hun kaart die volop focust op goede pizza. Voor hun derde zaak vlogen ze uit naar het Zuiden, naar eigen zeggen omdat Brabanders van goed eten houden. Kan ik beamen. Daarom eet ik nu thuis in Amsterdam én ’thuis’ in Breda pizza’s van Pazzi, van een kaart die inmiddels een file aan soorten beslaat.
Pazzi Breda – Van Coothplein 33, Breda

Meer Italiaanse restaurants in Nederland