Volg deze instagramaccounts als je wilt lachen om cultuurverschillen

Een jaar geleden kwam ik voor het eerst langs het account van Carlo en Sarah, een Italiaans-Amerikaans stel. Ik heb bijna de hele avond gespendeerd met scrollen door hun feed omdat de arme Italiaanse Carlo het wel erg lastig heeft in Amerika. Gebroken spaghetti die zo de pan in gaat, het gebrek aan Parmezaanse kaas en zijn Italiaanse accent dat nogal voor verwarring zorgt. Ik ben een beetje verliefd op Carlo. Als je zin hebt in nog meer grappige Italiaanse instagramaccounts dan kun je deze volgen.

Carlo & Sarah – 2,2 miljoen volgers

Ik ben niet de enige fan van dit hilarische stel, want ze hebben zo’n 2,2 miljoen volgers op hun Instagram. Vooral de lieve Carlo met zijn Italiaanse accent laat de tranen over mijn wangen lopen van het lachen. Ik snap ook wel dat het voor een Italiaan lastig is om te praten zonder handbewegingen en dat hij met een “foot finger” een teen bedoelt. Als je een slechte dag hebt, vooral volgen deze Carlo (en Sarah).

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Carlo and Sarah (@carloandsarah)

Kacierose – 487K volgers

Het omgekeerde kan natuurlijk ook, iemand die vanuit Amerika naar Italië emigreert. Tijdens een solotrip in Europa wordt Kacie verliefd op een Italiaan en besluit ze om alles op te geven. Klinkt als het perfecte begin van een film, toch? Op de gram zorgt Kacie voor positive vibes en neemt ze je mee naar de beste ijssalons, op food tour door Napels en lig je in een deuk als ze het accent van Florence onder de knie probeert te krijgen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kacie Rose (@kacierose_)

Sandintarainitaly – 160K

De Italiaanse mannen hebben iets voor vrouwen uit Amerika – althans, op Instagram dan. Ook bij dit stel komt Santi uit Italië en Dorothea uit de Verenigde Staten. Schattig zijn hun twee kindjes die bij ieder filmpje betrokken worden. Handjes die gewassen worden in de bidet, gezeur als ze overal heen moeten lopen en de vraag of ze in Italië naar de McDonald’s kunnen, zorgen voor de nodige hilariteit.