Wils* organiseert Italiaanse wijnmakerslunch met topproducent Vie di Romans

Wils Vie di Romans

Wat is nog beter dan een sterrenlunch bij restaurant Wils? Een sterrenlunch bij restaurant Wils waar een van de topproducenten van Italië klaarstaat met z’n gouden collectie wijnen. En da’s aan de hand, op de 23e van april.

Vie di Romans

Goede wijn behoeft geen krans, maar ik ga je toch even vertellen waarom je hier als wijnliefhebber bij móet zijn. Gianfranco Gallo nam in ’78 het wijnbedrijf van zijn vader over en drukt sindsdien zijn stempel op de wijnwereld. Op de vlaktes van Friuli – waar het door het terroir verrassend mooi wijnmaken is – draait het niet om produceren, maar om de perfecte synergie tussen milieu, wijnbouw en wijnmaker. Goede grond, vinificatiekeuzes die van perceel tot perceel verschillen en zorgvuldig rijpen in de kelder resulteren in de geconcentreerde, complexe en expressieve wijnen waar Vie di Romans bekend om staat.

Wijnmakerslunch bij Wils

En die kun je op die zalige zondag uitgebreid proeven. Tijdens een vijfgangenlunch van Wils worden bijpassende wijnen geschonken, en ook de rest van het brede assortiment wordt je niet onthouden. In het proefglas komt met name wit voorbij – internationale hitjes chardonnay, sauvignon, maar ook inheemse witte druiven maken het grootste deel uit van de wijnen van Vie di Romans – en er is ruimte voor wat rood. Wijnmaker Gallo is zelf aanwezig om te vertellen en trekt z’n beste hemd aan om dat van z’n lijf te laten vragen. Want daar is reden te over voor.

De formaliteiten: zondag, 23 april, lunch vanaf 13.00 uur. Vijf gangen, vijf glazen, proefglazen, een topteam in de keuken en een wereldse wijnmaker tot uw dienst. Kost je €175, en reserveren doe je hierrr.