Yes! Er ligt een nieuwe variant van de beste diepvriespizza in het supermarktschap

De allerbeste diepvriespizza in bij de buurtsuper? Wij zijn het al jaren eens met Snackspert: de beste zijn de pizza’s van Crosta & Mollica. Het begon allemaal met de Stromboli pizza met pittige salami die van Snackspert 5 sterren kreeg. Onze collega’s en buongustai van Favorflav tippen nu een nieuwe favoriet. Waar diezelfde Snackspert deelde hier weer 4,5 sterren aan uit.

Bijna zes euro kost-ie, de nieuwe Crosta & Mollica-pizza. Dat is een euro goedkoper dan sommige andere varianten van dit merk en eerlijk: dat is vrij prijzig voor een diepvriespizza. Maar voor een diepvriespizza betalen we liever wat meer, als hij ook beduidend lekkerder is dan de goedkopere varianten. En volgens Snackspert, de man die ons moeiteloos door het snacklandschap loodst, is de nieuwe Crosta & Mollica-pizza je zes euro helemaal waard.

Pizza met bianco-saus

En nu is er dus een nieuwe Crosta & Mollica-pizza te koop; de Fiorentina. Zoals bij elke goeie pizza begint het verhaal met het deeg. In dit geval: zuurdesem, gemaakt van een ‘moederdeeg’-starter, 24 uur langzaam gerezen en gebakken op 400 graden Celsius op lavasteen van de Etna. Daarbovenop een romige ‘bianco’-saus – dus geen klassieke tomatensaus – met Fior di Latte-mozzarella, gegrilde Italiaanse champignons en verse spinazie, licht gebakken in ui, knoflook en chili. Dat klinkt toch hemels?

Snackspert over de nieuwe pizza

Jaaa eindelijk weer eens een nieuwe Crosta & Mollica-pizza! Gevonden bij de Appie, deze Fiorentina met een bodem van kaas en romige knoflook, met daarop champignons en spinazie. En hemeltjelief, wat is deze goed. Hoewel ik voor de balans een zoetje of een zuurtje mis, is-ie voor de rest echt heel erg goed. Het romige (van de kaas en knoflook) in combinatie met de stevige maar zachte structuur van champignons, de fijne smaak van spinazie, ja, dat werkt gewoon. Alweer een fijne nieuwe pizza van dit merk, echt applaus hoor. ⭐️⭐️⭐️⭐️½
——————————————————
📍: Supermarkt (gevonden bij Appie)
📱: @crostamollica
💰: 5,99 euro

Crosta & Mollica-pizza kopen

Je kunt de Crosta & Mollica-pizza’s kopen bij onder andere Albert Heijn, Dekamarkt en Plus. Niet ieder filiaal verkoopt dezelfde varianten, maar met een beetje geluk tref je de nieuwe Fiorentina in het diepvriesvak bij een filiaal bij jou in de buurt. Ook de andere pizza’s van dit merk zijn een aanrader. Niet goedkoop, wel erg lekker!

Bron: Favorflav
Beeld: Crosta & Mollica via Facebook