Zo maak je thuis heel makkelijk (en goddelijk) pistache-ijs

Da FavorFlav

We waren helemaal over the moon toen bleek dat het lekkere pistache-ijsje van Italië nu ook gewoon in de Nederlandse supermarkt te koop is. Mocht jouw vriezer (ook) helemaal vol liggen met die pistache-ijsjes op een stokje: je zult toch wat extra ruimte moeten maken. Voor jouw zelfgemaakte, supersimpele, maar o zo lekkere pistache-ijs, met dank aan onze collega’s en buongustai van Favorflav.

Zelf ijs maken is echt peanuts. Of pistachenuts, kunnen we dit geval misschien beter zeggen. Je hebt geen ingewikkelde machines of dure ijsmakers nodig. Een blender volstaat.

Bevroren groen goud

Moet je dan wel veel ingrediënten in huis halen? Of onmogelijk verkrijgbare dingen? Nee joh! Voor dit recept heb je slechts 200 gram Griekse yoghurt, 30 gram pistachenoten en 15 gram (of een eetlepel) honing nodig. Die pistachenoten moet je pellen en weken. Ik waarschuw je wel alvast: voor dat weken moet je een paar uur de tijd nemen. Week je de noten in warm water, dan zijn ze in ongeveer 2 tot 3 uur zacht. Plan je tijd dus goed in, zeker met de gedachte dat het ijs ook nog een tijdje moet uitharden in de vriezer straks.

Zijn de pistachenoten geweld? Doe ze dan samen met de yoghurt en de honing in je blender en mix dit door elkaar. Giet het ijs in een keramische schaal, dek af met folie en stop in de vriezer. Laat het dan in 3 à 4 uur bevriezen. Als echte pistacheliefhebber top je je bakje ijs uiteraard nog af met gehakte pistachenoten. Want bestaat er iets als genoeg pistache? Ik denk het niet. En voor de frisheid: een takje munt.

Ik zei het al: een onwijs makkelijk recept. En helemaal niet zo ongezond ook, dus je kunt er schaamteloos je vriezer mee volgooien (voor zover je je zou moeten schamen voor een vriezer vol ijs).

Bron: Favorflav