Rennen! Het lekkerste pistache-ijsje van Italië ligt nu in onze supermarkten

Open deuren en ramen en spring er zolang je op de begane grond woont gelijk uit, want je moet naar de supermarkt toe. Weer of geen weer, er ligt nu een Italiaans ijsje in de schappen dat vraagt om een reservering in jouw vriezer. Gruvi Pistacchio Sincero is hier, klaar om na mijn hart ook dat van jou te veroveren.

Gruvi Pistacchio Sincero

Je kunt ‘m natuurlijk al lang kennen, want in Italië ligt-ie gewoon bij ongeveer elke buurtsuper en is van Sammontana, met dat lachende ijsjeslogo dat al eeuwig elke Italiaanse strandtent opvrolijkt. Eerlijk? Ik grijp nóg liever naar het ijsje ernaast in de super, wat gewoon puur pistache-ijs is op een stokkie, van het simpelste huismerk met de kleinste prijs. Voor een ‘dupe’ daarvan pleit ik dus nog steeds in Nederland, maar huismerk-ijsjes zullen vast niet gauw internationaal gaan. Second best is de pistache-ijsco van Gruvi, en die verscheen vanmorgen op mijn beeldscherm omdat hij de grens schijnbaar heeft overgestoken naar hier.

Het lekkerste pistache-ijsje

Ik zal mijn liefde voor de Gruvi Pistacchio Sincero even beschrijven. Het is een Magnum-achtig vanille-ijsje op stok, met een groene swirl van pistachecrème erdoorheen. Het ijs zit in een dun jasje van eenzelfde crème van pistache, waar stukjes pistachenoten en koekkruimels doorheen zitten. Dat geeft ‘m een crunch en een klein beetje Oreo-idee, want crème en koek. Dus.

Op het filmpjesinternet circuleert-ie al rond, maar nog niet iedereen heeft beet gehad bij z’n plaatselijke Appie. Het ijsje ligt pas sinds deze week bij de Albert Heijn, dus de grootste kans als je geen geduld in je lijf hebt, heb je bij de XXL-filialen. Ook Lidl schijnt het pistache-ijsje zo nu en dan te verkopen, maar daar durf ik m’n kat niet op te verwedden. Rennen!

Beeld: Gelati Sammontana via Facebook