3x pimp je kant-en-klare pastasaus

De allerbeste pastasaus maak je van verse tomaten die je uren laat pruttelen, maar daar hebben de meesten van ons op een doordeweekse dag helemaal geen tijd voor. Grijp je dan liever naar een pot kant-en-klare saus? Met deze tips van onze collega’s en buongustai van FavorFlav maak je ‘m echt lekker.

Saus uit een pot vinden we op de redactie niet echt lekker. Onze voorkeur gaat altijd uit naar bliktomaten. Maar als je liever lui dan moe bent, heb je geen zin om een ui en wat knoflook te snipperen. Dat begrijpen we. Met een heel klein beetje aandacht is er dan ook echt wel wat van te maken van zo’n kant-en-klare saus. Zo maak je na een drukke dag nog een heerlijke spaghetti, lasagne of heel veel gehaktballen in tomatensaus.

Ben je echt heel lui?

Dan is het enige wat je hoeft te doen de saus verwarmen en hem op smaak brengen. Een beetje peper en zout, een scheut olijfolie of een klontje boter doet al wonderen. Een klein beetje chilivlokken of verse basilicum ook. Tomatensaus kan ook lichtzuur zijn, dan kan een heel klein beetje suiker helpen. Te zoet? Doe er dan weer wat azijn door.

Ben je iets minder lui?

Doe de saus dan in een ovenschaal met klontjes boter, hele tenen knoflook, een paar ansjovisfilets, peper, zout en misschien wat chillivlokken. Een halfuur in de oven op 220°C, misschien een keer omscheppen, en je bent er. De ansjovis is als het goed helemaal opgenomen in de saus, alleen de gegaarde knoflook moet je nog even prakken.

Ben je wel in staat om vijftien minuten te koken?

Snipper een ui en wat knoflook en bak ze zachtjes aan in wat olie of boter. Blus de pan af met de kant-en-klare saus en zorg ervoor dat je de crispy bits van de bodem schraapt om de saus extra smaak te geven. Ben je echt in een goede bui? Voeg bij het bakken van de uien wat worstvlees of spek toe. Nog even op smaak brengen met peper en zout en klaar ben je. Wedden dat niemand doorheeft dat je semi kant-en-klaar bent gegaan?

Niet doen: saus op droge pasta

Heb je je best gedaan op een lekkere saus? Roer dan meteen de pasta in de pan erdoorheen. Het beste kook je de pasta iets te kort, doe je ‘m terug in de pan met de saus en wat kookvocht en verhit je ‘m tot de saus in de pasta is getrokken. Want droge pasta plakt aan elkaar en de saus hecht niet, dus een minder lekkere pasta is het enige mogelijke eindresultaat. Zonde!

Bron: Favorflav