4 veelgemaakte fouten bij carbonara

Carbonara is de ultieme snelle maaltijd wanneer je niks in huis hebt. Het lijkt zo makkelijk: ei, kaas, spek en zwarte peper. Maar juist omdat je zo weinig ingrediënten gebruikt, is het belangrijk de goede techniek te masteren. Je wil niet eindigen met rauw ei of juist met roerei, om maar iets te noemen. Als je deze vier veelgemaakte fouten niet (meer) maakt, is je carbonara altijd een succes.

Gebruik eieren op kamertemperatuur

Bewaar je jouw eieren altijd in de koelkast? Haal die dan een half uur van tevoren uit de koelkast. Koude eieren kunnen voor klontjes zorgen. Doei silky saus.

Goed mixen

Het eigeel zorgt voor de romige en decadente structuur van de saus. Zorg dat de dooiers goed door het eiwit zijn geklutst, voordat je de kaas erbij doet. Zo krijg je een gladde saus zonder stukken gestold eiwit er in. Dit gaat met een garde beter dan met een vork.

Vuur uit

Hier gaan de meeste mensen de fout in. Het belangrijkst is dat je de pan van het vuur haalt voor je het eimengsel toevoegt. Draai niet alleen het vuur uit, maar haal de pan ook van de pit. Die kan namelijk nog heet zijn en ervoor zorgen dat je eindigt met roerei. De hitte van de pasta is genoeg en zorgt ervoor dat het ei gaart en verandert in een prachtige saus.

Ei toevoegen

Is je pasta al afgekoeld? Dan eindig je met rauw ei. Niet lekker. Giet de pasta daarom af en doe hem meteen bij je gebakken spek. Giet vervolgens al roerende en geleidelijk aan het eimengsel eroverheen zodat de saus mooi aan de pasta hecht en gaart. Breng eventueel nog op smaak met zwarte peper en je bent klaar om te eten.

Bron: Favorflav