Je kunt nu een legendarische Airbnb boeken ín het Ferrari Museum

In de startblokken, want volgende week komt Airbnb met de natte droom van felrode snelheidsduivels. Ook als ‘gewoon’ Italië-liefhebber best cool: de unieke kans om een nacht door te brengen in het Ferrari Museum, waar je onthaald wordt door en op pad gaat met Marc Gené, voormalig Formule 1-coureur en Ferrari-ambassadeur.

Airbnb Icons

Het buitenkansje is onderdeel van Airbnb’s nieuwe ‘Icons’ categorie, waarvan deze week elf locaties bekendgemaakt werden. En al vind ik de andere optie om te overnachten in Prince’s Purple Rain House echt NIET NORMAAL hoe vet, schrijf ik over Italië en niet over Minneapolis, dus geef ik nu even de schijnwerpers aan de accommodatie in Italië. Want die is ook oprecht héél erg cool. Want dat is dus een nachtje in het Ferrari Museum in Maranello, het hart van de Ferrari-geschiedenis.

VIP bij Scuderia Ferrari

Het feest begint met VIP-tickets voor een van de belangrijkste races van Emilia-Romagna, waar je Scuderia Ferrari mag gaan toejuichen. Marc Gené begroet je persoonlijk en geeft je toegang tot de paddock, waarbij hij nadrukkelijk meldt dat dat voor hem zelf niet eens vanzelfsprekend was ooit. Na de race ga je voor het diner naar restaurant Cavallino, waar oprichter Enzo Ferrari ooit zelf dineerde en naar races keek.

Slapen in het Ferrari Museum & racen op het circuit

En uiteraard ga je naar het Ferrari Museum, waar je een privérondleiding krijgt en de nacht doorbrengt in de exclusieve Sala delle Vittorie. Tussen de historische trofeeën en prestigieuze supercars. Je bed is gestikt met dezelfde technieken en materialen als die van de klassieke raceauto’s. Na een lekker nachtje dromen van al die eerste indrukken staat Gené alweer voor je deur, want het is nog niet uit met de pret. Je racehost neemt je mee naar het Circuit van Fiorano, waar je naast hem in een Ferrari 296 GTB kruipt voor een ritje.

De Airbnb Icon boeken

Zoals ik al zei: in de startblokken, want het boeken opent op maandag 6 mei en sluit op 8 mei. Via Airbnb kun je voor de zekerheid vast een melding inschakelen zodat je ‘m niet vergeet. Nadat jij je voorkeuren aangeeft kiest Airbnb eerst willekeurig een groep potentiële gasten. Vervolgens komt het neer op jouw unieke antwoord waarom je zo goed bij het aangeboden ‘icoon’ past. Als Ferrari-fan hopelijk een gelopen race voor je. Degene met het allerbeste antwoord mag blijven slapen.