Deze alcoholvrije limoncello’s doen niet onder voor de echte

Ik drink niet. Toen ik op negentienjarige leeftijd nietsvermoedend mijn eerste limoncello achterover sloeg, zwalkte ik dan ook urenlang jolig door Rome. Ja, op dat moment was het wel grappig, maar na een paar uur voelde ik me doodmoe door de alcohol. En een kater heb ik ook altijd al na één drankje. Liever ga ik alcoholvrij door het leven. Saai? Misschien, maar het zorgt ervoor dat ik in ieder geval geen gênante dingen doe en dat ik de volgende dag fris en fruitig op pad kan gaan. En goede alternatieven zijn er ook steeds meer. Dit zijn mijn favoriete alcoholvrije limoncello’s.

Alcoholvrije limoncello

Pallini Limonzero

Het recept van Pallini limoncello gaat al honderden jaren terug. Al sinds 1875 is het drankje erg populair en wordt gemaakt volgens een eeuwenoud, Italiaans familierecept. Het wordt gemaakt van de beste citroenen uit de Amalfikust en zo ook de alcoholvrije variant – de smaak doet niet onder voor eentje met alcohol. Er zijn geen geur- en smaakstoffen toegevoegd en je proeft en ruikt dan ook pure citroen.
Pallini Limonzero – €13,99

Che Dona Luce

In 2020 kwamen de Eindhovenaren Nick en Harrie op het idee om een premium limoncello te maken. Een schot in de roos, want onlangs hebben ze nog de IWSC Golden Award 2023 gewonnen (prijzen voor de beste alcoholische dranken). Een aantal maanden terug kwam daar Che Dona Luce LimonZero bij. De alcoholvrije limoncello wordt met de hand gemaakt in Nederland met citroenen van Italiaanse bodem. Bij de zorgboerderij het Huisven in Heeze worden de citroenen geschild en verwerkt tot limonade. Er wordt veel minder suiker toegevoegd, waardoor het een pure citroensmaak heeft.
Che Dona Luce – €22,99

San Limello

De kruidendranken van Dr. Jaglas staan voor bewust genieten, zo ook deze San Limello. Er is een variatie gemaakt op de originele versie, waarbij citroenen en limoenen worden gemixt met de smaken van gember, grapefruit, kaneel, honing en chili. Zo wordt hij iets pittiger en zoeter dan de normale variant, perfect voor een non-alcoholische limoncello spritz.
San Limello – €22,95

Loft House Limoncero

Een slokje van Loft House brengt je regelrecht naar de Italiaanse Amalfikust. Daar heb je geen alcohol voor nodig. Deze alcoholvrije limoncello wordt geproduceerd door Spirited Union Distillery in Amsterdam, is fris en pittig en doet daardoor niet onder voor de echte variant.
Loft House – €9,99