Allorino, de winterse variant van limoncello

Limoncello is natuurlijk altijd lekker maar is ook wat zomers. Deze likeur is hét alternatief met laurierblad in plaats van citroenschillen, bedacht door Carla Tomasi, een Romeinse kooklegende. Dus bij deze, Carla’s Allorino, oftewel lauriercello.

Recept voor Allorino

Ingrediënten

Infuseertijd: 1 week – rusttijd: 2 weken

  • 25 gram verse laurierbladeren
  • 500 ml pure alcohol of wodka
  • 600 ml koud water
  • 400 gram suiker

Bereiding

  1. Was de laurierbladeren. Doe ze vervolgens in een glazen pot en giet de alcohol erbij. Zet de pot een week op een donkere plek en schud elke dag. Het mengsel is klaar als de bladeren alle kleur verloren hebben.

2. Maak dan een simpele siroop door de suiker op lage temperatuur te verwarmen en alle suiker te laten oplossen. Laat afkoelen. Zeef de mengsel met het bladeren en voeg toe aan de afgekoelde siroop. Zet het mengsel op een koele donkere plek of in de koelkast. Na twee weken kun je de siroop nog een keer zeven. E pronto!