Pastina in brodo: Italiaanse penicilline oftewel groentesoep

Italiaanse penicilline is een soep die bekend staat als het wondermiddel tegen griep, of eigenlijk tegen alles. Aangezien de pasta klein en glad is hoeft deze bijna niet gekauwd te worden en kan het zelfs met keelpijn worden doorgeslikt. Het fijne aan dit recept is dat je het allemaal in één pan kan, wel zo makkelijk. Zo maak je pastina in brodo, oftewel Italiaanse penicilline.

Recept voor pastina in brodo

Ingrediënten

Voor 4 personen – bereidingstijd: 15 minuten + kooktijd: 45 minuten

  •         1 middelgrote ui
  •         4 selderijstengels
  •         1 winterpeen
  •         3 eetlepels olijfolie
  •         2 theelepels gedroogde tijm
  •         1 theelepel kurkuma (optioneel)
  •         1 liter bouillon (kip of groenten)
  •         350 mg van kleinste pasta die je kunt vinden zoals orzo, fregula of lettervermicelli
  •         4 eetlepels Parmezaanse kaas

Bereiding

  1. Snijd de ui, selderij en winterpeen in kleine stukjes. Doe drie eetlepels olijfolie in een soeppan en bak de fijngesneden groenten zo’n tien minuten, tot ze een beetje zacht zijn. Voeg vervolgens de tijm en eventueel de kurkuma toe en bak nog even kort mee, zo’n twee minuten. Voeg daarna de liter bouillon toe. Laat de bouillon en groenten zo’n 45 minuten trekken.

2. Voeg na 45 minuten 350 mg kleine pasta toe en kook op basis van de geadviseerde kooktijd. Serveer vervolgens met een eetlepel Parmezaanse kaas.