5x de beste pizza’s van Napels

pizza napels

When you to go Naples… You eat pizza. Geen idee of dat een bekende slogan is, maar dat mag het wat mij betreft wel zijn. Want hoe lekker Napolitaanse pizza’s ook kunnen zijn in Amsterdam – je weet niet wat je meemaakt als je ze eenmaal in Napels proeft. Maar dan moet je natuurlijk wel weten waar je heen gaat, en niet ineens bij een tourist trap belanden. Geen zorgen, hou gewoon deze lijst aan en je zit helemaal goed.

De beste pizzeria’s van Napels

1. Gino e Toto Sorbillo

De broers Gino en Antonio staan hier aan het roer, en met succes: dit is al járen één van de bekendste pizzeria’s van Napels. Ze hebben zelfs het kampioenschap gewonnen voor de beste Napolitaanse pizza. Dan weet je dat je goed zit natuurlijk. Elke drie maanden verandert het menu weer, dus je raakt hier niet snel uitgekeken (of uitgegeten). Leuk: inmiddels hebben ze ook locaties in steden als New York en Miami.
Gino e Toto Sorbillo – Via dei Tribunali 32, Napels

2. Starita

Ga hierheen als je even de tijd hebt, want de kans is heel groot dat er een gigantische rij staat. Begrijpelijk, wat de pizza’s hier zijn echt goddelijk. Het menu is gigantisch groot, dus oriënteer je zeker even van tevoren om keuzestress te vermijden. En tussen half vier ’s middags en zeven uur ’s avonds zijn ze dicht; dat je niet voor een dichte deur staat.
Starita – Via Materdei 27/28, Napels

3. Pizzeria Di Matteo

Al sinds 1930 is dit een begrip in Napels, vanwege de authentieke Napolitaanse pizza’s. Dit is niet en restaurant om uitgebreid te tafelen, sterker nog: dat kan niet eens vanwege de ruimte. Hier haal je je pizza dus af, om die vervolgens ergens in de stad op te eten. Geen straf, want Di Matteo zit middenin het oude centrum van Napels.
Di Matteo – Via dei Tribunali 94, Napels

4. 50 Kalò

Mocht je wél willen tafelen is 50 Kalò een goede optie, hier is het namelijk goed vertoeven op het (altijd drukke) terras. Hun filosofie is dat het geheim van een goede pizza allemaal in het deeg zit, en dat is dan ook waar zij bekend om staan — en dat wil je echt even zelf proeven. Ze hebben hier klassiekers als de Margherita, maar ook pizza met patat. Dat klinkt gek, maar is heel gewoon in Napels en oprecht best lekker.
50 Kalò –  Piazza Sannazaro 201, Napels

5. Pizzeria I Decumani

Naast de Napolitaanse ronde pizza’s serveren ze hier ook de vierkante variant, met de bodem naar binnen gevouwen. Echt een must try als je die nog nooit hebt gegeten. Het is een populaire plek middenin het centrum dus lang tafelen is er niet bij, maar het is perfect voor een snelle, en vooral héél goede, lunch.
Pizzeria I Decumani – Via dei Tribunali 58/60/61, Napels