La pizza perfetta! De beste pizzeria’s in Amsterdam

Pizza in Amsterdam

In Amsterdam vliegt zo veel pizzadeeg door de lucht dat het haast bukken geblazen is. Maar eenieder die weleens een lukraak uitgekozen pizzeria binnen is gelopen, weet dat er soms weinig Italiaans is wat daar uit de oven komt. Bij deze pizzaiolo’s in Amsterdam zijn de pizza’s gelukkig méér dan dik in orde.

De beste pizza’s van Amsterdam

nNea

De beste pizza van Amsterdam? De beste pizza van Nederland! nNea harkte talloze internationale prijzen binnen en staat dit jaar bijvoorbeeld op nummertje 11 in de lijst met beste pizzeria’s buiten Italië. Nieuw-Napolitaanse pizza’s van 38 uur gerezen deeg, flinterdunne bodem met luchtige, opstaande rand en toppings van topkwaliteit.
nNea – Bilderdijkstraat 92, Amsterdam Oud-West

PizzaLab

Ik geef toe: ik heb een zwak voor Napolitanen uit de pizzaoven. Op de Zuidas zit er nog zo een waar het huisgemaakte deeg dun en luchtig uit de oven komt. Net zo zuidelijk in Italië worden de ingrediënten verzameld, op de buffelmozzarella na. Die is hartstikke Amsterdams, van Italiaanse makers.
PizzaLab — George Gershwinlaan 537, Amsterdam-Zuid

Faam

A little birdie told me dat de pizza’s bij Faam bij de betere van de stad horen. Toen ik dat zelf wilde gaan ondervinden, zag ik dat de zaak nét van eigenaar ging wisselen. Maar geduld loont, want die nieuwe eigenaren blijken de breinen te zijn die ook achter Wijmpje Beukers en Schotsheuvel zitten. Een frisse wind, maar de pizza’s blijven. Vanaf Vera Pizza Day, de 17e januari die de Associazione Verace Pizza Napoletana uitriep tot Napolitaanse pizza-feestdag, staat de houtoven weer roodgloeiend als vanouds.
Restaurant Faam – Reinier Claeszenstraat 10, Amsterdam-West

Euro Pizza

Een parel in Amsterdam-Noord waar een klein maar fijn rijtje zuurdesempizza’s versierd wordt met allerlei moois van rondom de stad. Hier kun je ook mensen mee naartoe nemen die geen pizza lusten, als ze bestaan. De rest van het menu bij deze Amsterdamse pizzeria is net zo goed het proeven waard.
Euro Pizza – Gedempt Hamerkanaal 79, Amsterdam-Noord

pizza perfetta
© Nnea pizza

Renato’s Pizzeria

Bij Renato’s Pizzeria kun je al bijna een decennium terecht voor een Romeinse pizza, en dat verveelt nooit. Er staan namelijk meer dan dertig verschillende soorten op de kaart, van klassiekers tot veganistische versies.
Renato’s Pizzeria – Van der Helstplein, Amsterdam De Pijp

Pizza Beppe

Plots was Pizza Beppe er, in Amsterdam en daarbuiten. Het was de eerste pizzeria in de stad die door de ballotagecommissie van de Associazione Verace Pizza Napoletana kwam. Wat in de praktijk betekent dat Beppe’s pizza’s voldoen aan de authentieke regeltjes van de Napolitanen.
Pizza Beppe – Amsterdam-Centrum, West, Zuid, De Pijp & Oost

Pazzi

Nog een gouwe ouwe en altijd goed is Pazzi. Een stuk of twintig pizza’s op het menu dat al dik tien jaar niet veranderd lijkt, maar dat hoeft ook niet. Ook Pazzi heeft een vestiging in (bijna) elke windhoek van Amsterdam en is dus nooit ver weg.
Pazzi – Amsterdam Jordaan, Oud-West, Oost & Noord

La Perla

Deze Jordanese pizzeria in misschien wel het meest Italiaanse straatje van Amsterdam zit altijd tot de nok vol, maar toch weten ze altijd weer een plekje te vinden als ik weer eens niet weet waar ik moet eten en voor de deur sta. Ik weet ook niet of ik ooit iets anders heb besteld dan de pizza melanzane alla Parmigiana, maar er staat heus meer goeds op de pizzalijst. Vooral als je er pittige olie overheen giet.
La Perla – Tweede Tuindwarsstraat 53, Amsterdam Jordaan

Meer Italiaanse restaurants in Nederland