Bizarre TikTok-trend: Parmezaanse kaas op je espresso martini

Of je er nu wakker voor gemaakt wil worden (wat niet moeilijk zal zijn met die wodka-cafeïnecombi) of je vindt ‘m gewoon ronduit irritant, feit is dat de espresso martini al jaren een gigantisch populaire cocktail is. Nu vonden onze collega’s en buongustai van FavorFlav een espresso martini-variant die rondgaat op TikTok die de hele cocktailwereld in rep en roer brengt. Het recept: Parmezaanse kaas op de cocktail.

Misschien wel het allerlaatste waar je aan denkt om een cocktail mee op te leuken, is kaas. Ja, ik wil kaas, maar op mijn espresso martini? Toch schijnt dit hét trucje te zijn om die espresso martini van je een heel bijzondere twist te geven.

Kaas op je cocktail

De tip gaat dus rond op TikTok en daar wordt ie enthousiast opgepakt. Het zoutige van de Parmezaanse kaas blijkt een gouden toevoeging te zijn aan de bitterzoete cocktail. Een hele goede tegenhanger van de bittere koffie- en alcoholsmaak dus. Tja, we weten allemaal dat een goede balans tussen zoet, zout, zuur en bitter cruciaal is voor een lekker gerecht. Dus waarom zou dit dan niet werken? En heel moeilijk is het niet. Je strooit gewoon een laagje Parmezaan over je cocktail heen. Check onderstaande TikTok-video, die al bijna 1,5 miljoen (!) keer is bekeken.

@notjustabartender I was really on the fence about this one, but my man @highproofpreacher wasn’t just f***ing with us. This is seriously delicious. Dont ask me to say when… give me the whole block, daddy. 🥴 #espressomartini #cocktailreview ♬ original sound – Chris

Bron: FavorFlav