6x vintage shoppen in Milaan

Vintage in Milaan? Dat is heel wat anders dan de Episode. Sommige vintagewinkels zien er beter uit dan de gemiddelde keten en in plaats van op iemands oude, muffe lucht stuit je hier op tweedehands stukken met een ziel. En met een beetje geluk ook nog een mooi label erin. Een rondje jagen op vintage in Brera – een wijkje dat een soort Parijs van Milaan is – is duizend keer leuker dan over de koppen lopen in de grote winkelstraten, beloofd.

Vintage in Milaan

Cavalli e Nastri Brera

Om te beginnen in het Parijs van Milaan dus. Als je door deze charmante straat loopt en de grote glazen etalage van Cavalli e Nastri tegenkomt, heb je niet gelijk door dat je voor een vintagewinkel staat. Je vindt er een collectie die duidelijk met zorg is samengesteld, keurig in rekken en kasten met alle ruimte om rustig te kijken in plaats van te graven. Je betaalt hier geen twee tientjes voor een synthetische blouse, maar loopt hier de kans om met een designeritem naar huis te gaan dat nog een lang tweede leven tegemoet gaat.
Cavalli e Nastri Brera – Via Brera, 2, Milaan

Madame Pauline Vintage

Madame Pauline bevindt zich op een van de drukkere, imposante straten van Milaan en is er ook zo eentje waarbij je niet direct doorhebt dat je tussen vintage spullen neust. Een wat kleiner aanbod maar volop designerspul, wat dus niet altijd prijs is, maar schatzoeken wordt.
Madame Pauline Vintage – Foro Buonaparte, 74, Milaan

Urzì Vintage Selection

Als je in Via Ciovasso in Brera bent, heb je twee keuzes: Urzì Vintage en Bottega Rossa. Ze delen zelfs hetzelfde adres en dezelfde achternaam, maar ik kan je vertellen dat het zeker geen eeneiige tweeling is. Deze eerste, Urzi Vintage Selection, is een klein zaakje waar je zo weer buiten staat als je niks vindt. Overzichtelijk, met maar een kleine selectie kleding die eruitziet alsof alles uit één collectie komt. Redelijk klassiek en aandacht voor mooie materialen.
Urzi – Via Ciovasso, 6, Milaan

Bottega Rossa di Francesco Urzì

De buurman pakt het anders aan. Bottega Rossa herbergt denk ik álles wat niet bij de uitgekiende Vintage Selection paste en puilt uit van de kleding. Waar ik normaliter een beetje allergisch word van zo’n volgeramde vintagewinkel, vind ik deze toch heel charmant. Bij ieder item dat je van de rekken haalt ben je bang dat de hele zaak instort en je voelt je er als een olifant in een porseleinkast, zelfs als je een heel subtiel mens bent. Maar de enorme verzameling aan kleding gaat van Downton Abbey-chic tot circusact, en in zo’n kledingkast kan ik me erg goed in vinden.
Bottega Rossa – Via Ciovasso, 6, Milaan

Le Vintage

Tikkie tuttig, maar wel cute. Le Vintage is een knalroze-paarse vintagewinkel in een van de coolste wijken ter wereld: Isola. Je vindt hier romantische jurkjes, veel kleur en vooral: heel veel gekke en soms te gekke schoenen.
Le Vintage – Via Garigliano, 4, Milaan

Ambroeus

Ambroeus heeft er twee: in Isola en in Navigli, allebei wijken waar je toch wel moet zijn als je in Milaan bent. In de winkels vind je eigenlijk alles van grote retailmerken tot aan designergelukjes. Dit is er meer eentje waar je je dagelijkse kloffie vindt dan een omverblaasoutfit.
Ambroeus – Via Pastrengo, 15, Milaan