Paasbrunch recepten: de lekkerste ideeën voor op de paastafel
Voor wie niet aangewezen wil zijn op het cronaantje uit de supermarkt: duik met deze Italiaanse recepten voor de paasbrunch lekker je eigen keuken in. Van zoete geklopte ricotta met bessen tot boterzachte parmezaan-omelet en supersnelle pizza van kikkererwtenmeel tot Italiaanse donuts; mix, match en gooi die paastafel vol.
11x Italiaanse paasbrunch recepten
Gevulde courgettebloemen
De courgettebloemen kun je supersimpel in alleen het beslagje frituren, maar zijn met de vulling van drie milde kazen nog veel lekkerder.
Ricotta montata met rum en amarenekersen
Dit fantastische huwelijk van zalig romige, gezoete ricotta met verkruimelde amarettikoekjes en ingelegde kersen is in Italië al vele eeuwen een klassieker.
Frittata Romana gevuld met ricotta en parmezaan
Zachte kruiden, courgette, tomaten uit de oven of gekookte doperwten of spinazie zijn perfect door de ricotta, als luchtige schuimvulling in de omelet.
Mozzarella in carrozza
Een perfecte combinatie van eenvoud en smaak, waarbij de romige mozzarella wordt omhuld door een krokant laagje van gefrituurd brood.
Crostata met rodevruchtenjam
Crostata is zonder twijfel de meest gebakken Italiaanse taart. Deze variant is met aardbeien- of bosvruchtenjam, maar je kunt ook kiezen voor perzik, pruimen, frambozen.
Bomboloni
Deze heerlijk zoete gevulde deegballen zijn te vergelijken met een donut, maar volgens ons toch veel lekkerder.
Schiacciata di Firenze
Schiacciata di Firenze is een type focaccia dat zachter is en wordt opengesneden, belegd en geserveerd terwijl hij nog een beetje warm is.
Schiacciata ripiena con pesto di pistacchio
In Amsterdam staan ze ervoor in meterslange rijen, met je zelfgemaakte schiacciata tover je ‘m thuis gewoon op eigen paastafel.
Ricotta al forno
De ricotta al forno is een soort Italiaanse soufflé zonder bloem. Als hij gaar is, moet de bovenkant nog een beetje wiebelen.
Vegan pizza van kikkerewtenmeel
Een soort pizza in de mix met farinata. Klaar in een wip, helemaal veganistisch en door het kikkererwtenmeel ook nog ‘ns glutenvrij. Lekker dus voor jou én al je gasten.
Uova alla pizzaiola
Eieren, tomaten en mozzarella, samengevoegd tot een heerlijk zacht, kazig, luchtig geheel. Met precies die juiste frisheid van de tomaten.