Deze tip voor overgebleven tomatenpuree wil je weten

Maak jij je wel eens druk om een blikje tomatenpuree? Ik ook niet. Maar sommige tomatenpuree-trucs zijn wél gewoon hartstikke handig om te weten. Bijvoorbeeld: wat doe je nou met tomatenpuree die over is? Vooral met grotere blikjes heb je lang niet altijd alles nodig. Nou, daar vonden onze collega’s en buongustai van Favorflav dus een handige truc voor.

Tomatenpuree is voor heel veel gerechten een smaakvolle basis. Vooral in de Italiaanse keuken is zo’n blikje onmisbaar. Concentrato di pomodori heet het in het Italiaans ook wel. Je gebruikt het ongetwijfeld regelmatig zelf ook, maar ik durf te wedden dat je deze tip nog niet kende.

Tomatenpuree

Je hebt dus een groot blikje tomatenpuree, maar in je recept staat dat je maar één lepeltje nodig hebt. Wat doe je met de rest? Je kunt natuurlijk vooruitdenken en alvast extra bolognesesaus maken, waarin je de rest van het blikje tomatenpuree opmaakt. Als je daar geen tijd en zin in hebt, is er nog een hele makkelijke, snelle en kostenbesparende oplossing om je tomatenpuree te bewaren voor later.

Wat je doet? Je snijdt een strook bakpapier en legt aan het uiteinde van de strook een lepel tomatenpuree. Dat vouw je dubbel, en daar leg je weer een lepel tomatenpuree op. Zo ga je door tot de tomatenpuree op is. De ‘pakketjes’ tomatenpuree stop je vervolgens in een diepvrieszakje en dat leg je in de vriezer. Op deze manier heb je de komende tijd altijd tomatenpuree binnen handbereik. En ook nog eens handig afgemeten porties!

Alle beetjes helpen

Deze tip bespaart je kosten, omdat je nu geen overgebleven tomatenpuree meer hoeft weg te gooien. Dat betekent dat je ook voorlopig geen nieuwe blikjes tomatenpuree hoeft te kopen. Ik weet het, tomatenpuree kost je niet de wereld, maar in tijden van inflatie kunnen alle beetjes helpen. Toch? Daarbij is weggooien gewoon zonde.

Bron: Favorflav