Dit wil je proeven: Hot Aperol is lekkerder dan glühwein

Wat krijg je als je glühwein en Aperol Spritz samenvoegt tot één drankje? Jazeker: Hot Aperol! Deze warme winterse variant van het populaire zomerdrankje is volgens onze collega’s en buongustai van Favorflav de nieuwste hit in drankenland die je wilt proeven.

Of het nou sorbetijs van Aperol of Aperol-frosé is: alles met de Italiaanse bitterzoete likeur is lekker. En deze Hot Aperol, die je heel makkelijk zelf maakt, dus ook. De warme Aperol met glühwein-feeling is trouwens niet een geheel onbekend drankje. In Duitsland is de Hot Aperol al jarenlang een echte klassieker. Dus mocht je de tijd naar op het zonnige terras aan een Aperol Spritz sippen willen overbruggen: dit is je kans.

Recept voor Hot Aperol

Ingrediënten

  • 90 ml Aperol
  • 300 ml witte wijn
  • 150 ml appelsap
  • 30 ml sinaasappelsiroop
  • 1 sinaasappel in schijfjes
  • kaneelstokjes
  • steranijs
  • schijfje sinaasappel
  • takje munt

Bereiding

  1. Was de sinaasappel en snijd deze in schijven.
  2. Verwarm de Aperol, witte wijn, appelsap en sinaasappelsiroop in een pannetje. Zorg ervoor dat het niet gaat koken want dan verdampt de alcohol (en dat willen we niet!)
  3. Serveer de Hot Aperol in glazen met een schijf sinaasappel, stokje kaneel en steranijs.

Bron: Favorflav