Zo kun jij Emilia-Romagna helpen na de extreme overstromingen

Zon, zee en strand domineerden de afgelopen weken het weerbericht niet in Italië. In Emilia-Romagna vielen vorige week zelfs veertien doden na de ergste overstromingen in honderd jaar tijd. Daarnaast moesten meer dan 26.000 mensen hun huizen verlaten en lag de infrastructuur van de noordelijke regio overhoop. De weersituatie lijkt na bijna een week stabiel, maar nog altijd zijn de heuvels en omgeving rondom Bologna onveilig en zijn vele mensen dakloos. Via de volgende initiatieven kun je de getroffen inwoners van Emilia-Romagna steunen.

Doneren vanuit huis

Helpen vanuit Emilia-Romagna

  • Wil je in de de regio zelf helpen, gevaarlijke situaties melden of hulp zoeken voor mensen in nood is de regionale hulplijn (tel. 800024662) elke dag bereikbaar van 8 tot 8.
  • Toscaanse chefs hebben zich bij het initiatief van Il Forchettiere genaamd Il cuore oltre l’Appennino aangesloten. In meer dan vijftig restaurants koken zij gerechten met een of meerdere ingrediënten uit Emilia-Romagna, waarbij een deel van de opbrengst naar de civiele beschermingsdienst gaat. De deelnemende restaurants vind je hier.

Bron: The Florentine