7 bijzondere glampings in Italië

Glamping Italië

Vroeger, toen glampings nog campings heetten met een departement vooropgezette tenten bepakt met echte bedden, koelkasten en kookstellen, deed ik aan kamperen. Of glamperen. Elke zomer reden we richting Italië voor vakanties waar ik met weemoed aan terugdenk. Maar omdat iedereen de doorsnee camping inmiddels wel weet te vinden met een rondje Google én niet iedereen zit te wachten op een waterpark naast z’n glamptent, zette ik de zoektocht in naar een ander segment. Ik presenteer u: bijzondere glampings in Italië waar je je huis nog voor zou willen verruilen. Want man, o man, in alle luxe slapen met uitzicht op de sterren door je dak en tent-interieurs die niet onderdoen voor een designhotel; ik teken ervoor.

Bijzondere glampings in Italië

Iuta Glamping and Farm

Op safari op Sicilië tussen de fruitbomen. De big five zul je er niet treffen, maar hé, daar ga je ook niet voor naar Italië. Het landgoed van de boerderij is een oase van rust die op maar vijf minuutjes tuffen van de stad Noto ligt en niet ver van het strand. Je kampeert er in knap ingerichte safaritenten inclusief spa-badkamer en er is een zwembad om aan bij te komen van wat je ook gaat uitspoken die dag.
Iuta Glamping and Farm – Contrada Bochini sn, Avola – €€€

Glamping Italië

Glamping Canonici

Een glamping precies tussen Venetië en Padua in. Heerlijke over de top-tenten met een ratjetoe aan vintage meubilair en kleurtjesthema’s. De ene ziet eruit alsof Marie Antoinette erop is losgelaten en de andere zou zo ingericht kunnen zijn door Pocahontas. Lekkere terrasjes voor de deur (of rits?) en een aardig zwembad bij het hoofdgebouw.
Glamping Canonici – Via Accopè Fratte 14, Mirano – €€€

Glamping Italië

Marina Uno Floating Resort

Ik speel vals, maar als die hieronder zichzelf officieel glamping mag noemen, dan noem ik dit drijvende resort er ook een. Een soort glamperen waarbij je tent eigenlijk een woonboot is. Van het interieur word ik niet echt wild, maar kíjk even waar je drijft en beeld je de zonsondergang op dat terras in. Strategisch gelegen te midden van Venetië en Trieste.
Marina Uno Floating Resort – Viale Adriatico 39, locality Riviera, Lignano Sabbiadoro – €€€

Glamping Italië

Lilelo – Little Leisure Lodge

Eco-glamping in het hart van de Piemonte, en dit is er een waar ik mijn huis letterlijk voor om zou ruilen. Bizar mooie lodges in de natuur gemaakt van duurzame materialen en energiezuinige systeempjes. De drie houten designtipi’s hebben elk hun eigen kwaliteit: de ene hogerop met uitzicht, de andere lekker privé en de laatste pal naast de eigen wijngaard. Daarnaast is er nog een boomgaard om je eigen fruit te plukken en heeft elke lodge een eigen hottub op het terras.
Lilelo – Viale Pininfarina 40, Grazzano Badoglio – €€€

Glamping Italië

Be Vedetta

In de Maremma, het zuidelijke, ruigere deel van Toscane, ligt dit boutiquehotel met verschillende tenten tegen een helling geplakt. Vanaf je terras kijk je met een beetje geluk uit over zee en voor de vluggere afkoeling kun je het zwembad induiken. Ook leuk: ze blijken bij deze glamping in Italië heel lief voor hondjes.
Be Vedetta – Poggio La Forcola 12, Scarlino – €€€

Glamping Italië

Gaia’s Spheres

Supertoffe koepeltenten op een glamping in de Piemonte. De tenten zelf zijn knus en je hebt je eigen badkamer, maar daar moet je wel op z’n campings een stukje voor lopen. Vanaf de helling heb je overal waanzinnig uitzicht, en ook van binnenuit: de domes hebben een groot raam gericht op het dal plus een raam in het dak voor een potje sterrenkijken in bed.
Gaia’s Spheres – Frazione Robertiero 40, Gorzegno – €€

Glamping Italië

Sant’Egle Agriturismo Biologico

Bij deze agriturismo in de Maremma hoort een kleine glamping met eenvoudig ingerichte, maar luxe safaritenten. Je profiteert er dus ook van de voordelen van de agriturismo, waar een zwembad is, hot tub en biologische producten van het land komen. Verder is er een holistische ruimte met yogaklasjes en is een uitstapje naar het Lago di Bolsena en buurregio Umbrië zo gemaakt.
Sant’Egle Agriturismo Biologico – Case Sparse Sant’Egle 18, Sorano – €€