Horoscoop: welke pasta ben jij volgens je sterrenbeeld?

We zijn weer begonnen met een nieuw jaar. Goede voornemens zijn al lang en breed weer verbroken en of januari nog steeds droog gevallen is, is nog maar de vraag. Om het jaar écht goed te beginnen is er een cruciaal vraagstuk dat beantwoord moet worden, namelijk: welke pasta ben jij volgens je sterrenbeeld?

Waterman (21 januari- 19 februari)

Watermannen schrikken niet van wat vooruitgang, daarom past de fettucine Alfredo bij de Waterman. Alfredo is een romige saus bestaande uit boter en Parmigiano. Het is een moderne pasta en Italianen noemen ‘m ook wel Italo-Americano, omdat hij populairder is in Amerika dan in Italië zelf.

Vissen (20 februari – 20 maart)

Vissen hebben veelal een zacht karakter, daar past een fluweelzachte ravioli ricotta e spinaci goed bij. Natuurlijk met salieboter en Parmigiano. Een klassieker die nooit teleurstelt.

Ram (21 maart – 20 april)

Dat spaghetti aglio, olio e peperoncino met verse peterselie en het sterrenbeeld Ram een goede combinatie zijn kan niet anders. Het staat namelijk in de sterren geschreven. Pittig en doortastend maar met oog voor detail. Spaghetti aglio e olio, een saus bestaande uit olijfolie, knoflook en een pepertje lijkt vrij simpel maar timing is zeer belangrijk. Aangezien een Ram niet terugdeinst voor avontuur kan deze klassieker ook goed gecombineerd worden met allerlei ingrediënten naar wens.

Stier (21 april – 21 mei)

Voor een Stier is de spaghetti alla carbonara een match made in heaven. De karaktereigenschappen van een Stier passen goed bij deze zoutige Romeinse klassieker. Ook bij het klaarmaken komen ze goed van pas. Voor het maken van carbonara moet je vertrouwen hebben in wat je doet en praktisch nadenken. De stappen zijn niet moeilijk, je moet ze gewoon juist uitvoeren.

Tweelingen (22 mei – 21 juni)

Bij Tweelingen past de rigatoni alla Norma, een pasta met rode saus, aubergine, ricotta salata en basilicum. Deze van origine Siciliaanse pasta is een beetje chaotisch, maar ook weer niet. Ook is hij makkelijk te maken, dit is fijn voor Tweelingen omdat hun concentratieboog vaak niet al te lang is.

Kreeft (22 juni – 22 juli)

Kreeft resoneert met klassieke trofie met pesto a la Genovese. Deze pasta die haar oorsprong vindt in Ligurië is een allemansvriend en erg geliefd. Het eten van een bord trofie met pesto voelt als een soort omhelzing. Dat het maken ervan wat tijd kost is niet erg voor een Kreeft, dat doen ze met liefde.

Leeuw (23 juli – 23 augustus)

Bij het sterrenbeeld leeuw past de Romeinse tonnarelli cacio e pepe, een saus gemaakt van pecorino, kookwater en zwarte peper. Het lijkt misschien op het eerste gezicht niet zo, maar deze pasta is vrij pittig. Het is een pasta die je met gemak op een eerste date zou koken en ook nog indruk mee maakt.

Maagd (24 augustus – 23 september)

Maagd kan zich identificeren met een warm bord tortellini in brodo, oftewel tortellini in bouillon. Dit gerecht komt uit de regio Emilia-Romagna en is warm en troostrijk. Je kunt niet anders dan je beter voelen na een bord hiervan.

Weegschaal (24 september – 23 oktober)

Lasagne past goed bij een Weegschaal. Net zoals tortellini in brodo komt ook de lasagne oorspronkelijk uit regio Emilia-Romagna. De schoonheid van de laagjes, het perfecte evenwicht tussen pastadeeg, ragù, bechamel en de krokante buitenkant resoneren met dit sterrenbeeld.

Schorpioen (24 oktober – 22 november)

Bij het hartstochtelijke karakter van een schorpioen past de penne all’arrabiata. Deze pittige rode saus is een van de meest pittige klassiekers uit de Italiaanse keuken. Je moet ervan houden, maar als dat het geval is kan een bord penne arrabiata verslavend lekker zijn.

Boogschutter (31 november – 21 december)

Tagliolini (een soort fijne tagliatelle) met boter en verse truffel past bij het extraverte karakter van een Boogschutter. Tevens hoef je voor de pasta zelf weinig te doen – als je de verse truffel ergens op de kop getikt hebt – en is het toch een zeer verfijnd gerecht.

Steenbok (22 december – 10 januari)

Spaghetti alle vongole past het best bij een Steenbok. Ziltig en romantisch, dat is het beeld als je met een bord vol schelpjes aan tafel zit. Tevens kan deze pasta naar smaak worden geüpgraded door bijvoorbeeld het toevoegen van gebakken broodkruim, ‘nduja of bottarga. Steenbokken verfijnen graag en daar past de pasta vongole uitstekend bij.