4x de beste automatische koffiemachine voor een Italiaanse koffie

Nergens anders in de wereld is koffie drinken zo’n serieuze zaak als in Italië. Er zijn zelfs regels aan verbonden. Zo is een cappuccino na 11 uur in de ochtend uit den boze en bestaat een koffie to go niet. Wil je net zo’n lekker bakkie als in Italië? Deze Italiaanse koffiemachines maken alles goed hier in Nederland.

4x koffiemachine voor Italiaanse koffie

Illycaffè X1 Anniversary

Als je met het milieu begaan bent, is de X1 Italiaanse koffiemachine van Illycaffè iets voor jou. Als enige apparaat heeft deze een energieklasse A+++. Dankzij een snel opwarmende technologie zorgt de Eco Mode ervoor dat de machine altijd klaar is om koffie, water of stoom te maken zonder eerst op te hoeven warmen. Daarnaast schakelt de machine vanzelf uit als deze vijf minuten niet gebruikt is, wat beter is dan de Stand-by functie. Ook het gezellige design is duurzaam. Kan zo’n topapparaat ook nog een goed bakkie zetten? Jazeker, en nog makkelijk ook. De machine heeft speciale knoppen voor elke bereiding, van een espresso tot een lungo of americano.

Je koopt de Italiaanse koffiemachine van Illycaffè hier voor €309,- »

De’Longhi Magnifica

Handig als je meer dan één koffie tegelijk wilt zetten. Met deze machine van De’Longhi kun je twee espresso’s of lungo’s tegelijk maken. Het heeft een cappuccinosysteem waarmee jij je koffie als een echte barista omtovert tot een cappuccino. Ook kun je je eigen koffiesterkte en temperatuur zelf instellen. Misschien een iets simpeler apparaat dan de andere, maar voor een paar honderd euro heb je wel de juiste machine in huis.

Je koop de koffiemachine van De’Longhi hier voor €299,- »

Jura S 8

U vraagt, wij draaien. Zo’n machine is de Jura S8. Geen gezeur met het zelf instellen van de temperatuur of de sterkte. Met een simpele druk op het touch screen maak jij snel een lekkere koffie. Wel zo handig als je ’s ochtends net wakker wordt. Het apparaat kent zo’n 15 verschillende soorten specialiteiten. Het pulserende extractieproces, speciaal aan Jura, zorgt voor de juiste smaak en aroma. Je kunt zelfs je voorkeuren instellen, jouw koffietje een eigen naam geven en in de machine programmeren. Handig!

Je koopt de Italiaanse koffiemachine van Jura hier voor €1475,- »

Sage Barista Touch Impress

Als je geen ervaring hebt met een handmatige espressomachine of gewoon weinig tijd hebt, is de nieuwe functie van Sage, de “Barista Touch Impress” perfect. Hierbij begeleidt het toestel je bij het maken van je favo koffie, bijvoorbeeld bij de sterkte en temperatuur van je bakkie pleur. Ook heeft Sage een nieuwe technologie die de verschillen weet tussen haver- amandel-, sojamelk. Zo heb je nooit een slap schuimlaagje omdat de machine automatisch de juiste temperatuur en stoomdruk afstemt. Hoewel de echte Italiaanse cappuccino natuurlijk gewoon met koeienmelk gedronken wordt.