Deze Italiaanse kookcursussen in Amsterdam wil je doen
Zo met de winter in zicht is een zonvakantie naar Italië ver te zoeken, maar ook in Nederland kun je Italië in huis halen. Nu er toch geen festivals meer zijn, geen urenlange zwoele zomeravonden of dagen op het strand, kun je je eindelijk focussen op iets anders. Wat dacht je van een Italiaanse kookcursus? Met deze cursussen in Amsterdam verruil jij je winterse andijviestamppot zo in voor een Italiaanse truffelrisotto van niveau.
Italiaanse kookcursus in Amsterdam
Privékookworkshops bij Bio Lou
Als je in klein gezelschap Italiaans wilt leren koken, dan is de cursus bij BioLou erg leuk om te doen. In één avond ga je in groepjes van twee of drie personen een Italiaans driegangenmenu in elkaar draaien, met gerechten uit Toscane, Piemonte en Calabrië. Van een vispotje met gekaramelliseerde venkel tot een frittata met pompoen en een citroentiramisu. In totaal worden er vijf à acht verschillende gerechten gemaakt. En het leukste is: aan het eind van deze workshop ga je met z’n allen aan tafel om al het lekkers te proeven. Alle recepten vind je aan het eind van de cursus in je mailbox. Zo kun je ook het thuisfront verrassen met je Italiaanse kookkunsten. De kosten zijn op basis van het aantal personen. Voor twee personen betaal je €219 per persoon, inclusief drankjes en eten.
Bio Lou – Aalsmeerweg 36, Amsterdam
Dit bericht op Instagram bekijken
Pastaworkshop bij Vicio Il Mastro Pastaio
Wist je dat een van onze favoriete Italiaanse restaurants Vicio Il Mastro Pastaio ook pasta workshops geeft? Je hebt er misschien nooit bij stilgestaan, maar een supermarktpasta is toch echt heel anders dan een verse, handgemaakte pasta. Gelukkig biedt Vicio Il Mastro Pastaio een praktische cursus waar zelfs mensen met twee linkerhanden terecht kunnen. In een vier uur durende workshop leer je eerst het verschil in soorten meel en wat de ingrediënten zijn voor verse pasta. Daarna ga je zelf aan de slag en leer je diverse pasta’s maken, van een eierpasta tot aan handgemaakte traditionele pasta en ravioli. Vegan? Ook dan kun je hier terecht. Deze kookcursus kost €60 p.p. en is inclusief een glas wijn.
Vicio Il Mastro Pastaio – Bilderdijkstraat 192H, Amsterdam
Dit bericht op Instagram bekijken
Een vierdaagse kookcursus bij La Cucina del Sole
Als je de smaak nou echt goed te pakken hebt en diep in de Italiaanse keuken wilt duiken, kun je bij La Cucina del Sole ook een cursus doen van vier lessen. Je kunt kiezen uit een cursus voor de basistechnieken, of de streekgebonden Italiaanse keuken. In de basiscursus leer je bijvoorbeeld frittata, risotto en gnocchi maken, ook de vegetarische varianten daarvan. Maar Italië staat ook bekend om haar streekproducten. Wist je dat er maar liefst twintig regio’s zijn met de meest bijzondere eetgewoontes? In de streekgebonden Italiaanse kookcursus verdiep je je in de Siciliaanse keuken, maar ook in die van Toscane, Puglia en Ligurië. Je leert de beste zucchini bereiden, ravioli met paddenstoelen en de typische Siciliaanse amandelkoekjes. Deze vierdaagse kookcursus kost €375,00 inclusief drankjes en recepten voor thuis.
La Cucina del Sole – Warmondstraat 180, Amsterdam
Dit bericht op Instagram bekijken
Een Italiaanse pastaworkshop thuis met Sarah Puozzo
Als jij je lief, familie of vriend(in) wilt verrassen, dan is een privékookcursus thuis ook supertof om te toen. Bij Pasta Academy komt de Italiaanse Master of Pasta en tv-kok Sarah Puozzo gewoon naar je toe. Zij is een BI’er, een Bekende Italiaanse, en komt in 2024 met een nieuw Italiaans kookboek. Bang dat je niet alles in huis hebt voor het maken van een sterrenpasta? De chef neemt alle accessoires en benodigdheden mee. In zo’n drie uur leer je om de beste pasta en traditionele Italiaanse hapjes te maken. Dat inclusief wijn passend bij het gerecht. Kosten zijn €150 p.p. inclusief twee glazen wijn.
Pasta Academy – Amsterdam
Dit bericht op Instagram bekijken