Dit boekje met korte verhalen is ideaal om je Italiaans mee te verbeteren

Dus. Je hebt Duolingo uitgespeeld of de basis zit er na een taalcursus lekker in. Maar die losse flodders aan woorden en grammatica in de praktijk brengen? Dat is zo facile nog niet als je niet door je beste leermeesters – de Italianen zelf – omringd op een terras onder de zon zit. Gelukkig beoefen ik fanatiek de sport van meer manieren vinden om je Italiaanse taalkennis te verbeteren. En dit boekje gaat jou daar bij helpen.

Lezend leren

Tijdens mijn taalcursus in Florence neusde ik graag in de boekenkast van mijn tante, in de hoop daar een makkelijk boek te vinden om m’n nieuw vergaarde kennis eens te testen. Vanwege de tachtigduizend vervoegingen van alleen al het woord ‘zijn’ kwam ik nergens verder dan het voorwoord. Mijn grootste steun was een gedichtenbundel van een kind, waaruit ik veel nieuwe woorden leerde, maar of mijn zinnen er nou beter van werden? Ik vrees dat spreken in dichtvorm toch voor scheve gezichten zorgt, dus ik heb het niet in de praktijk gebracht.

Short Stories in Italian for Beginners

Short Stories in Italian – €8,99

Inmiddels ben ik weer wat niveautjes verder en heb daarbij de hulp van een heel makkelijk boekje gehad. Short Stories in Italian for Beginners is een supersimpele bundel van korte verhalen en ook nog eens spotgoedkoop. Ik downloadde het e-book, waarbij je handig woorden kunt selecteren tijdens het lezen. Het is heel praktisch opgebouwd en je leest in delen, waarbij je eerst leest zonder iets op te zoeken. Vaak maak je uit de zin erop al op wat het missende woordje nou (ongeveer) betekende. Als je het daarna nog eens leest, merk je al gauw dat het direct soepeler gaat. Na het lezen volgen wat vragen of je de tekst écht hebt begrepen en komt er nog een lijstje woorden achteraan die je kunt leren.

Het beginnersboekje was voor mij aan de makkelijke kant, maar gaf juist een boost omdat ik daardoor merkte dat ik verder was dan ik dacht en het was alsnog leerzaam om echt te lezen – een écht boek zat er tenslotte nog niet in. De Intermediate-versie die ik gelijk ook heb gekocht kan ik niet meer vinden op Bol.com, maar wel is er nog een Short Stories in Italian for Beginners Volume 2 om op door te gaan. Eén potentieel nadeel is dat het boekje in Engels is, mocht je dat vervelend vinden bij het vertalen. Short Stories in Italian for Beginners kopen doe je hierrr voor €8,99.