De mooiste hotels en villa’s aan het Lago Maggiore

Aan het grootste meer van Italië barst het van de mooie hotels en villa’s om te verblijven. En alsof zo’n Lago Maggiore voor de deur nog niet genoeg is om een plons in te nemen, heeft het gros ook nog zwembaden en spa’s tot uw dienst. Van koninklijke balzalen tot aan romantische boutiquehotels: hier overnacht je het lekkerst aan het water.

Hotels & villa’s aan het Lago Maggiore


© Boutique Hotel Elvezia

Boutique Hotel Elvezia

Middenin het meer vind je boutiquehotel Elvezia, een oud landhuis waarin acht kamers zijn gerealiseerd. Modern-klassiek ingericht met fijne details als stenen muren en houten balken. Bonuspunten voor de kamers met balkons uitkijkend op het Lago Maggiore. Het hotel ligt op het prachtige Isola Bella en is alleen te bereiken per veerboot, wat het uitstapje des te leuker maakt.
Boutique Hotel Elvezia – Via Lungo Lago, Vittorio Emanuele 18, Stresa, Lago Maggiore


© Casa Pallanza

Casa Pallanza

Een mooie vakantievilla met privéhaven van Nederlandse eigenaren aan de zonnigste zijde van het meer. Met maar plek voor zestien man is er alle ruimte en de grote tuin is een feest voor families, waar kinderen kunnen spelen bij het volleybalnet, de voetbalgoaltjes, tafeltennistafel en een potje tafelvoetbal kunnen doen. Rust vind je er onder de enorme magnolia en ’s avonds kan het hele gezin aanschuiven aan de terrastafel.
Casa Pallanza – Via Vittorio Veneto 24, Pallanza, Lago Maggiore


© Castello Dal Pozzo

Castello Dal Pozzo

Rondom de Italiaanse meren in Noord-Italië staan overal imposante panden waar de tijd heeft stilgestaan. Een soort bucketlistding om ooit in je leven in zo’n paleis-achtig hotel te verblijven, waar de bedden eruitzien alsof er een middeleeuwse koning in heeft geslapen en de kroonluchters niet te tellen zijn. Vijfsterrenhotel Castello Dal Pozzo is er zo een, met 45 koninklijke kamers in het kasteel en een zwembad in de tuin.
Catello Dal Pozzo – Via Visconti 8, Oleggio Castello, Lago Maggiore


© Grand Hotel des Iles Borromées & SPA

Grand Hotel des Iles Borromées & Spa

Nog zo’n koninklijk verblijf is Grand Hotel des Iles Borromées, waar alles paars, goud en indigo gekleurd is en je baadt er in luxe – zowel figuurlijk in je hotelkamer als letterlijk in de spa. In de tuin nog verschillende zwembaden en één sprongetje en je ligt in het Lago Maggiore.
Grand Hotel des Iles Borromées & Spa – Corso Umberto I 67, Stresa, Lago Maggiore


© Hotel De Charme Laveno

Hotel De Charme Laveno

Net even wat meer bij de tijd (lees: veel meer) is Hotel De Charme Laveno aan de oostkust van het meer. Fijne kamers met allemaal uitzicht op het water, wat ook geldt voor de heerlijke spa en de infinity pool dat zich op het dak van het hotel bevindt. Bovendien geprezen om z’n ontbijt.
Hotel De Charme Laveno – Viale De Angeli 46, Laveno-Mombello, Lago Maggiore


©Hotel La Palma

Hotel La Palma

Doet wat Amerikaans aan qua interieur, maar niks te klagen hier. Alle kamers zijn ingericht met respect voor de omgeving en het uitzicht heeft een hoofdrol. Een hotel met sky bar, lobby bar en beach lounge waar het wel goed zit wanneer je een borrel wilt. Die eruit zweten kan de dag erop weer in de spa en fitness. Liever meer privacy? Er is ook een losse villa te boeken op loopafstand van het hotel.
Hotel La Palma – Lungolago, Corso Umberto I 33, Stresa, Lago Maggiore


©Il Sole di Ranco

Il Sole di Ranco

Een hotel met maar veertien kamers en dus lekker knus, iets wat de wat gedateerde maar charmante kamers nog extra benadrukken. Maar zo onschuldig de kamers eruitzien, zo indrukwekkend is het restaurant. Chef Davide kookt modern Italiaans, in de zomer geserveerd onder een pergola aan het water waar nooit meer weg wilt.|
Il Sole di Ranco – Piazza Venezia 5, Ranco, Lago Maggiore


©Relais Villa Porta

Relais Villa Porta

Niet elke kamer is even mooi, maar heb je zo’n zolderkamertje met stenen wanden te pakken met uitzicht op het meer dan heb je bingo. Er is een privéstrand met ligbedden, een eigen promenade om over te flaneren en in de zomer worden er barbecues gehouden in de tuin.
Relais Villa Porta – Via Angelo Palazzi 1, Luino, Lago Maggiore