Dit is de meest gewilde Airbnb in Italië deze zomer

Elk jaar publiceert Airbnb een lijst van de meest gewilde verblijven wereldwijd, met heerlijk voer ter inspiratie. Eerder was het een nogal bijzonder verblijf in Toscane dat de meeste hartjes verdiende op Instagram, dit keer is het een iets normalere accommodatie in Italië die het lijstje haalde op basis van de wishlist van gebruikers op Airbnb zelf. Verwacht geen gelikte supervilla, boomhut of woonboot, maar een heerlijk knus huisje op het Siciliaanse platteland.

Meest gewilde Airbnb

Normaal of niet, het is geen onzin dat de ‘Siciliaanse bergoase’ dit jaar een van de meest gewilde Airbnb’s in Italië is. Gelegen in de heuvels van Nicosia, is het er eentje om te ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven. Het knusse huis wordt omgeven door een natuurreservaat in het Nebrodi-gebergte en heeft een bloemrijk tuintje waar je je helemaal in kunt verstoppen. Het interieur is een tikkie kneuterig en lekker Siciliaans, waardoor je je gok ik zo gelijk thuisvoelt. Met twee slaapkamers, plek voor vijf gasten, een ruime woonkamer en een volledig uitgeruste keuken, is de villa perfect voor zowel een klein familie-uitje als een romantisch verblijf. Of een weekje remote werken.

Over de Siciliaanse bergoase

Want: die tuin dus. De ideale plek voor een goed boek, het openslaan van je laptop voor een workation en voor urenlang tafelen op een warme zomeravond. Daarnaast biedt de omgeving allerlei activiteiten voor natuurliefhebbers, van wandelingen in de bergen tot het verkennen van nabijgelegen historische dorpjes. Ook kun je er kookworkshops boeken op aanvraag, met biologische producten van omliggende boerderijen. Duurzaamheid staat hier voorop.

Het huis ligt op vijf kilometer van het historische Nicosia, ideaal als uitvalsbasis voor Centraal-Sicilië en kustplaatsen die op z’n dertig tot veertig kilometer rijden liggen. Andere lokale bezienswaardigheden zijn de dorpen Gangi en Petralia Soprana, en natuurreservaten zoals Campanito-Sambughetti en Monte Altesina. Perfect voor natuurliefhebbers en vogelaars (blijkbaar), met wandel- en fietspaden, heerlijk authentieke dorpjes met ditto keuken in de buurt. Of gewoon voor een verstopvakantie met uitstapje hier en daar.

Tot slot, niet geheel onbelangrijk: de recensies van de Airbnb zijn een en al lof. Het huisje wordt een paradijs genoemd en de hosts fenomenaal. Velen noemen het het hoogtepunt van hun rondreis. En van mij krijgt-ie persoonlijk bonuspunten voor de 139 foto’s in de advertentie. Kan elk verblijf dat voortaan doen? En nu het allerleukst: de Airbnb heeft nog best wat beschikbaarheid!