Dit is de populairste Airbnb op Instagram (en hij is best bijzonder!)

Voor vakantie-inspiratie zit je op Instagram goed. Op Italiamo natuurlijk nog beter, maar soit. We gaan het over Instagram en Airbnb hebben. Want Airbnb maakte een lijstje bekend met de meest gelikete instagramposts op hun eigen pagina, wat uiteraard Airbnbs zijn om te huren. In dat rijtje een bijzonder verblijf dat je al eens eerder voorbij hebt zien komen bij ons; Casa Barthel veroverde de meeste hartjes van 2023.

Casa Barthel

We namen ‘m dus zelf al eens mee in ons lijstje boomhutten in Italië. Casa Barthel ligt in de rustige omgeving net buiten Florence. In het schilderachtige landschap van Toscane, terwijl je in een mum van tijd recht voor de Duomo staat. Of in een wijngaard waar Chianti gemaakt wordt. En je bed bevindt zich dus hoog in een boom.

In de jaren tachtig nam de familie Barthel hun intrek op het landgoed genaamd Poggio Secco, ‘droge heuvel’, met een boerderij omringd door olijfbomen, cipressen. Er was een composthub, een duiventil, een schuur en een oude Duitse herder. Inmiddels is het landgoed een kleine gemeenschap geworden. Een plek voor vrienden, familie en gasten werd en waar je het plattelandsleven zelf kunt ervaren in verschillende huizen. Of de herder er nog is, weet ik niet. Die moet wel erg oud zijn inmiddels, want hij was volgens de beschrijving toen al oud.

Populairste boomhut Airbnb

De leukste van die huizen – en dus populairste, qua looks in ieder geval – is de Tree House. Een romantische kamer tussen de bomen met queensize bed, kitchenette en eigen terras met uitzicht over dat levende schilderij om je heen. Wifi is er alleen op de binnenplaats, maar het gebruik daarvan wordt lekker ontmoedigd. Een nachtje in de boomhut geeft je ook toegang tot het gemeenschappelijke zwembad, de tennisbaan, barbecue en houtoven.

Ook op de website van Airbnb zelf krijgt de boomhut een mooi cijfer van 4,89 van de 5 sterren, op basis van 707 recensies van mensen die er daadwerkelijk zijn geweest. Het komende jaar is er nog volop beschikbaarheid. Dus. Zin om in de bomen te slapen? Dit is je kans.