Met deze zonnebrand zit je goed (en goedkoop)

Wij Nederlanders houden wel van een testje. De meest betrouwbare tester van Nederland is uiteraard – wie is er niet mee opgegroeid – de Consumentenbond. Dit jaar heeft de consumentenorganisatie wederom zonnebrandcrèmes getest, en onze collega’s van ModMod delen de grote winnaars en grote verliezers.

Ook deze zalige zomer wordt er weer heel wat zonnebrandcrème weggesmeerd. Kies er daarom één die kwaliteit biedt. En dat hoeft, zo blijkt, zeker niet de hoofdprijs te kosten. De motivatie van de Consumentenbond is dat een zonnebrandcrème je hoort je te beschermen tegen de zon. In hoeverre een zonnebrandcrème dat doet, is uitgedrukt in het aantal SPF. Hoe hoger de SPF, hoe langer deze bescherming biedt. De Consumentenbond kwam er echter achter dat niet elke zonnebrandcrème zijn belofte waarmaakt. De aangegeven beschermingsfactor (SPF) klopt namelijk niet altijd.

De toppers…

Dit zijn de tien beste scorende zonnebrandcrèmes:

Niet best…

De onderstaande zonnebrandcrèmes blijken niet zo goed te werken als ze beloven. De zonnebrandcrème van Lidl – een andere van hun huismerk Cien staat in de top 10! – is inmiddels uit de schappen gehaald. Heb je er één gekocht? Lever ‘m in en je krijgt het aankoopbedrag terug.

  • Cien SUN (SPF 50) Love Your Planet Vegan zonnebrandlotion – via Lidl
  • Vision (SPF30) Clear & Dry Transparante Spray
  • Naïf Mineral Sunscreen Cream (SPF 30)
  • Suntribe All natural Sun Stick (SPF 30)
  • Clinique Mineral Sunscreen Lotion for body (SPF 30)

Bron: ModMod