Trenitalia lanceert deze zomer nieuwe nachttrein van Milaan naar Lecce

Wil je vanuit het noorden naar het puntje van Puglia, dan ben je wel even onderweg. En al is de route die heel Italië doorkruist een prachtige, besteed je je vakantiedag waarschijnlijk liever buiten dan in de trein. Net op tijd voor de zomer komt Trenitalia met de oplossing: een nieuwe nachttrein van Milaan naar Lecce.

Van Milaan naar Puglia

De nieuwe nachttrein pikt je dagelijks om 20:50 uur op vanaf Milaan Centrale en zet je de volgende ochtend om 08:30 uur af in Lecce. Die route kun je lekker blijven zitten – of liggen – maar onderweg zijn er ook nog aantrekkelijke stops om uit te stappen. Zo rijdt de nachttrein via onder andere Parma, Bologna, Bari en Brindisi.

De nachttrein

Aan boord van de slaaptrein kun je kiezen voor verschillende comfortniveaus. Zo zijn er standaard zitplaatsen, couchettes met ligplaatsen en slaapcompartimenten. De couchettes bieden plaats aan vier man per compartiment en hebben airco en stopcontacten. De slaapcompartimenten zijn weer luxer en komen ook in verschillende klassen. In je eigen compartimentje heb je in ieder geval meer privacy, meer comfort, wasfaciliteiten en een klein ontbijt in de ochtend.

Tickets voor de nachttrein beginnen al bij €39 voor een standaard zitplaats. Een ligplekje kost je uiteraard wat meer. Slim is, zoals bij alle sneltreinen in Italië, om vroeg te boeken om de beste prijs te krijgen. Naast de garantie op een plekje, natuurlijk.

Duurzaam en ontspannen reizen

Trenitalia is momenteel volop bezig met modernisering en klanttevredenheid. De vraag naar treinreizen neemt zowel vanuit toeristen als vanuit locals toe. Dat geldt voor het hele spoorwegsysteem, waar de afgelopen tijd meer interessante nieuwe treinroutes zijn geïntroduceerd.

De nachttrein van Milaan naar Lecce is dus de perfecte manier om duurzaam én ontspannen door Italië te reizen. Hij biedt reizigers een nachtje in comfort, om ’s ochtends fris en uitgerust aan te komen op bestemming. Of je nu van plan bent om de historische stad Lecce te verkennen of verder te reizen door de regio Puglia, deze treinreis is een uitstekende manier om Italië van noord tot zuid te ontdekken.