Nieuws van de dag: nNea, de beste pizzeria van het land gaat bezorgen

Che bella giornata per essere vivi! De beste pizzeria van Nederland, een van de beste van Europa en zelfs een van de beste ter wereld opent een afhaalvestiging. Met delivery. Dit is voor mij werkelijk waar een droom die uitkomt: nNea pizza gaat pizza’s bezorgen.

nNea pizzeria

Ik kan me mijn allereerste diner daar nog goed herinneren, toen ik op uitnodiging kwam in de eerste weken na de opening van de zaak. Heerlijk retro-chic interieur met badkamertegels tegen de muren geplakt en typerende primaire kleuren in de mix met pastel. Niks geen ouderwetse pizzeria dus, net zomin als de pizza’s zelf ouderwets zijn. Het deeg wordt dan wel volgens het authentieke Napolitaanse recept gemaakt en rijst tien keer langer dan de gemiddelde wachttijd bij de tandarts, de aankleding met enkel de beste ingrediënten gaat wars van de ooit opgestelde pizzaregeltjes. Hence the name: nNea staat voor New Neapolis, metropool van een nieuwe pizzatijdperk.

nNea vloog mijn favorietenlijst in en ging er nooit meer uit. Het duurde niet lang of dat gebeurde ook bij de rest van eetgraag Amsterdam; in een idioot kort tijdsbestek (2019, hetzelfde jaar als dat de deuren openden) stond nNea al op nummer 13 van 50 Top Pizza Europa, een lijst opgesteld door Italianen. In dat lijstje staan ze inmiddels op nummer 9 en twee maanden terug kwam er nog een extra kroon op het werk bij: nNea kwam op nummer 48 binnen in de 50 Top Pizza ter wereld. Ter wereld, u leest het goed.

Goed voor nNea, minder goed voor mij. Met reserveren moet je vandaag de dag nogal op tijd zijn en durf je het aan op de bonnefooi naar de pizzeria te gaan, dan moet je je voorbereiden op flink wat wachttijd. Je wil niet weten hoe vaak ik zinloos tóch even checkte of ze geen bezorgservice waren begonnen inmiddels, wanneer ik met honger op de bank zat. Maar nee, mijn plan B bleef altijd de uitkomst. Tot nu! Tot nu!

nNextdoor

Twaalf uur geleden zette nNea een instapost live met de aankondiging: “Dear nNea lovers, great news! Starting from tomorrow take away will be available at nNextDoor. We’ll be there from 17:30. Lunch and delivery service coming soon too. See you soon!” De buren op de Bilderdijk zijn nu nNextdoor en daar kun je dus vandaag (?!) of morgen al terecht voor afhaalpizza. En nog beter: nog even en dan wordt de beste pizza van het land gewoon bij je voor de deur afgeleverd. Als je in Amsterdam woont dan. Wat een nieuws om mee wakker te worden.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door nNea pizza (@nnea_ams)

Credits beeld: nNea