Dit is de meest magische plek voor apericena in Puglia

Alsof de apericena nog niet leuk genoeg is, weten ze er in Puglia al helemaal een feest van te maken. In Gli Orti di Nonna Evelina eet en drink je tussen de magisch verlichte amandelbomen met de sterren op je bol. Als je nog geen tripje naar het zuiden van de laars op de planning had, dan zou ik er spontaan een van maken.

Gli Orti di Nonna Evelina

Gli Orti di Nonna Evelina is niet echt de moestuin van oma Evelina (wellicht ooit wel geweest, Evelina zal niet uit de lucht zijn komen vallen), maar een soort gemeenschappelijke moestuin waar je je eigen plekje kunt huren. Het land is in beheer van Realta Green Aps, een vereniging die mensen bewust wil maken van de agrarische wereld. In hun moestuin zijn ze continu op zoek naar nieuwe landbouwtechnieken, onderzoeken ze het belang van beter eten, maar zoeken ze ook naar manieren om anderen dichter bij de natuur te brengen. En dat doen ze onder meer met de Apericena nel Mandorleto die je vanaf deze maand weer kunt boeken én een tent in de natuur.

Apericena nel Mandorleto

De amandelboomgaard op het platteland nabij Foglia is in de zomer magisch verlicht en omgetoverd tot openluchtrestaurantje met hooibalen om op te zitten. Voor een schamele dertig euro per persoon krijg je bij de ingang een mandje mee met lekkers van het land, om op te eten en te drinken onder de sterren.

Slapen in de amandelboomgaard

Sinds vorig jaar staat er tussen de amandelbomen ook een ruime tent om in te overnachten. Je pikt er een graantje mee van het boerenleven, het bewerken van het land en slapen in het groen. Stroom komt van panelen, de douche wordt verwarmd door de natuur en je telefoon laad je op aan een powerbank. Al moedigen ze je er wel aan om die telefoon gewoon lekker leeg te laten lopen.

Avondje of nachtje in de boomgaard doorbrengen? Reserveren voor de apericena, een dagje moestuinieren of kampeertrip is verplicht en kan tot in de herfst.

Beeld: Realta Green Aps | Gli Orti di Nonna Evelina