Lidl verkoopt nu een percolator voor een prikkie

Mijn meest gebruikte en meest geliefde keukenapparaat is de percolator. De waarom leg ik hier uit in een ode aan de moka. Er is geen Italiaanse keuken zonder minimaal één formaat van de espressomaker erin. Om iedereen aan dit toppunt van Italiaansheid te helpen, hierbij een supertip: Lidl verkoopt nu een percolator voor een prikkie.

Voor slechts een tientje haal je nu een Ernesto espressomachine in huis bij de Lidl. In Ferrari-rood, klassiek zilver of matzwart. Het apparaatje is gemaakt van aluminium en kan op elke warmtebron, behalve inductie. Het is geen kleintje zoals ik zelf heb, maar een moka van formaat waarmee je tot negen espresso’s zet. Dus als ik je dan met die ode nog niet had overtuigd… nu dan wel, voor een tientje? Ik beloof je de allerlekkerste koffie incluis koffiebargeur, elke dag van de week.

Bialetti, de koning der moka’s, heeft Lidl overigens ook in het assortiment nu. Maar niet zo’n fijne klassieker als die hierboven. De Bialetti-variant heeft een vrolijke tekst erop waar ik persoonlijk allesbehalve vrolijk van word. Kost je €19,99 voor een driekopsformaat. Dan zou ik toch liever vijf eurootjes neerleggen voor de kleinste klassieker van Bialetti bij Bol.com.

Ben je om? Lees dan vooral hier even de meest gemaakte fouten van koffie zetten met een moka en duik dan vooral daarna in de handleiding hoe je de perfecte kop wél zet.