Deze Aperol Spritz-waterijsjes zijn bizar lekker en makkelijk om te maken

Lekker hè, dat we af en toe weer die twintig graden aantikken. Daarvan krijg je spontaan de zomer in je bol. Waar je helemáál een zomergevoel van krijgt, zijn deze lekkere Aperol Spritz-waterijsjes. Ja, zelfs als het weer zich lekker oer-Hollands gedraagt en we het weer met tien graden en regen moeten doen. Onze collega’s en buongustai van Favorflav doken een recept op.

Dat Aperol een echte alleskunner is, daar waren we al lang en breed achter. Je kunt er cake, cheesecake en sangria van maken, en we hebben zelfs al eens Aperol Spritz-sorbetijs gehad. Het sorbetijs was echt al fantastisch lekker, maar deze waterijsjes… Aperol Spritz op een stokje, do we need to say more?

Volwassen ijsjes

Je hebt slechts drie ingrediënten nodig om deze Aperol-waterijsjes te maken: Aperol (duh), prosecco en club soda (of bruiswater). Oh, en waterijsjesvormen. Die haal je bijvoorbeeld bij de HEMA. Je giet 125 milliliter Aperol, 180 milliliter proscecco en 60 milliliter bruiswater in een kan, en dat giet je dan weer in de waterijsjesvormen. Die vormpjes laat je een nacht in de vriezer en goedemorgen, daar zijn je Aperol Spritz-ijssies! Kind kan de was doen. Of nou ja, laten we kinderen maar even van deze volwassen ijsjes vandaan houden.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Cocktails (21+ to follow) (@cocktails)

Kan het jou niet Aperollerig (en zomers) genoeg? Je kunt je vriezer natuurlijk volgooien met Aperol-ijs, maar maak ook eens deze Aperol Frosé. Net zo fris, net zo zomers en super-Aperol, maar dan gewoon slurpen in plaats van likken. Het wordt hoe dan ook een lekkere zomer, dat weten we nu al.

Bron: Favorflav