Pianeta Terra is (alweer) het beste Italiaanse restaurant van Nederland

Al bijna 25 jaar zit het Italiaanse restaurant Pianeta Terra in Amsterdam, verscholen in een mooi zijstraatje bij het Koningsplein. Je zou er bijna nooit langsgaan, zo goed verstopt zit het. Maar doe dat vooral wél. Het Italiaanse Slow Food restaurant is namelijk (alweer!) uitgeroepen tot het beste Italiaanse restaurant van Nederland.

50 Top Italy-lijst

Italië Magazine bekroonde Pianeta Terra van Fabio Antonini, Laura Martini en Raul Mini vorig jaar tot De beste Italiaan van Nederland en vorig jaar stonden ze ook op de 30e plaats op de lijst van 50 beste Italiaanse restaurants ter wereld. Die plek zijn ze in de nieuwe lijst van 2023 voorbij gesjeesd; je vindt ze nu op de 23ste plaats in de 50 Top Italy-lijst.

Bijzondere slow food-gerechten

Vorig jaar at ik voor het eerst bij Pianeta Terra. En in een paar uur tijd werd ik er van mijn sokken geblazen. Niet vanwege de geweldige pizza of pasta bolognese, want – hoe fantastisch deze Italiaanse klassiekers ook zijn, dat serveren ze hier niet. Nee, bij Pianeta Terra schitteren lokale helden als kinnebak van Buitengewone Varkens, Wilde Waddenzee oesters van Goede Vissers en (hou je hart vast) kraaienborst van De Keuken van het Ongewenst Dier in vernieuwende Italiaanse gerechten.

Erbij worden geweldige wijnen geschonken, waarbij ook hier geen standaard flessen op de kaart staan. Grote of bekende namen? Vergeet het maar, want de Italiaanse wijnkaart van Laura is volledig biologisch of zelfs biodynamisch en natuurlijk.

Italiaanse gastvrijheid

Los van de bijzondere en smaakvolle gerechten en fijne wijnkeuze is ook de oprechte gastvrijheid hier voelbaar waardoor je altijd met een goed gevoel vertrekt. En laat dát nou precies de belichaming van Italiaanse gastvrijheid zijn waar ze hier voor staan.

Pianeta Terra – Beulingstraat 7, Amsterdam

Bron: Favorflav