Briljant: met deze pizzadoos blijft je leftover pizza echt vers

Heel eerlijk: het hele concept van leftover pizza is niet iets wat bij mij vaak voorkomt. Dat komt enerzijds doordat ik pizza gewoon extreem lekker vind en ik mezelf niet kan bedwingen dus hem gewoon in één ruk opeet, maar anderzijds ook doordat ik van leftover pizza niet zo heel vrolijk word. De dag daarna ziet-ie er altijd zo treurig uit, verdrietig zittend in mijn koelkast, en wordt-ie altijd zó sompig als ik hem opwarm.

Nu weet ik dat je een pizza ook kunt opbakken of in de oven kunt doen, maar dat duurt altijd wel tien keer zo lang en dat gaat wat mij betreft helemaal tegen het principe van leftovers in. Je kunt je dus voorstellen dat ik met deze ontdekking extreem blij ben: je leftover pizza blijft in deze opbergdoos namelijk écht vers.

Je kunt hem kopen bij Bol.com, waar je er voor €19,99 eentje hebt, inclusief vijf magnetrondienbladen. Heel handig dus, want die dienbladen zijn in de vorm van een pizzaslice en die kun je dus zo in de magnetron doen. En dat bakje zelf kan dus óók in de magnetron. Nog meer pluspunten, want hij kan ook in de vaatwasser en als je ‘m niet gebruikt kun je hem heel handig klein in elkaar drukken.

Waarom ze hiermee zo vers blijven? Omdat de opbergdoos een vacuümafdichting heeft en zo is gebouwd dat er geen condensvorming ontstaat — dat is bij mij namelijk altijd het geval en dat komt de pizza niet ten goede.

Je bent een dief van je eigen portemonnee als je ‘m niet in huis haalt, lijkt me; ik heb gewoon zin om vanavond pizza te bestellen, puur om deze vershoudbakjes uit te testen.