5x puike pizza in Rotterdam

Heb je zin in pizza in Rotterdam, zit je helemaal goed. Zowel daar in de Havenstad, als in dit lijstje. Heb de lekkerste pizzeria’s in Rotjeknor voor je verzameld en gebundeld in een bescheiden rijtje van vijf. Dat maakt de keuze lekker makkelijk en getuigt van streng selectiewerk. Bij ons kom je er niet zomaar doorheen. Bij deze pizzeria’s eet je de lekkerste pizza’s van Rotterdam. Van frisse wind tot vastgeroest, van Napolitaans tot Romeins.

Pizza in Rotterdam

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door OLD SCUOLA (@oldscuola)

Old Scuola

Old Scuola is sowieso de coolest kid in dit lijstje. Kwamen ooit mijn radar opgereden met een of andere vette design-RVS-pizzabus en zetten al vanaf moment één iets neer wat onwijs gelikt is. De fotografie, het terrazzo tafelblad, het beton, de RVS-oven, het logo… en dan zijn de pizza’s dus ook nog eens hartstikke goed. Het deeg wordt op Napolitaanse wijze gemaakt en de toppings zijn zowel van hoge Italiaanse komaf als lokaal – pizza funghi met Rotterdamse zwam, bijvoorbeeld. Dat zorgt voor een net even spannendere draai aan de beknopte kaart, waar ik groot voorstander van ben. Bij het industriële sfeertje hoort uiteraard natuurwijn op de kaart. En cocktails. Hoera dat er maar liefst twee vestigingen van deze pizzeria in Rotterdam zijn.
Old Scuola – Achterklooster 1 & Abraham Tuschinskistraat 58, Rotterdam

Burro e Salvia

Nog een Napolitaan, want daar ben ik dol op. Op deze naam overigens ook, want boter en salie zijn een van mijn favoriete koppels uit Italië. Doen ze je eerder denken aan pasta? Klopt. Het kleine restaurantje op Katendrecht doet ook aan huisgemaakte pasta’s, maar daar komen we vandaag niet voor. Maar liefst vijftig uur krijgt het pizzadeeg de tijd om in alle rust te rijzen, alvorens het de loeihete houtoven in gaat. Er is keuze uit een dikke tien stuks met klassieke ingrediënten en volop aandacht voor vegetariërs en zelfs vegans – meer dan de helft van de pizza’s is vega.
Burro e Salvia – Delistraat 16, Rotterdam

O’Pazzo

Pizzeria in Rotterdam die allesbehalve traditioneel is. Hier geen verkaste Italiaanse familie achter de pannen, maar een succesvolle horecagroep die gewoon weer wat-ie doet. O’Pazzo is geïnspireerd op het energieke Napels en ook de pizza’s zijn dat, maar de bodem zal de keuring van de strenge AVPN niet doorkomen en neigt iets meer naar de Romeinse variant. Dat maakt geen bal uit, want de pizza’s zijn wel goed en de tenten (zijn er twee) gezellig. Naast pizza ook reuze keuze uit antipasti, pasta en meer van zulks. O’Pazzo krijgt ook nog bonuspunten voor het motto All day Italian, oftewel: pizza eten mag en kan er de hele dag door.
O’Pazzo – Mariniersweg 90 & Karel Doormanstraat 34, Rotterdam

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door La Pizza Rotterdam (@lapizzarotterdam)

La Pizza

Lijkt wel een dingetje in de Havenstad: wederom een pizzeria in Rotterdam waarvan er twee stuks op de landkaart staan. Bij succes breiden de pizzeria’s blijkbaar graag uit en dat geldt ook weer voor La Pizza. En je zou het niet denken, maar La Pizza heeft ook een antipasti-lijst die door kan voor een volledig menu. Mocht je nog mensen willen overtuigen die daar even geen zin in hebben. Zou ik overigens sowieso thuis laten. Terug naar de pizzeria: hier begrijpen ze het. Traditie zonder saai te worden, mooie zaak, een fotograaf die mee zou moeten delen in de fooi want van de foto’s krijg je al honger en pizzabakkers die hartstikke Italiaans zijn. O, dit zijn de dunnerds uit Rome trouwens, de pizza’s dan. Meer dan rijkelijk belegd, die eruitzien om op te eten.
La Pizza – Scheepstimmermanslaan 21 & Bentinckplein 1-3, Rotterdam

Angelo Betti

Klassieker Angelo Betti is zo leuk dat-ie zelfs tussen onze favoriete Italiaanse restaurants in Rotterdam staat. Absoluut geen gelikte zaak zoals bijvoorbeeld de nummer één in deze lijst, maar juist het tegenovergestelde en dat maakt de boel heerlijk charmant. In alles eigenlijk het tegenovergestelde, want deze pizzeria heeft een eindeloze lijst pizza’s op het menu staan waar je met de hele familie en schoonfamilie een ander pizza van kunt kiezen. Ik kan dus gaan uitweiden over smaken, maar hier ben je wel even bezig voordat je ze allemaal geproefd hebt. Vergeet niet een ijsco te bestellen na, want dat doet Angelo Betti ook al jaren goed.
Angelo Betti – Schiekade 6B, Rotterdam