6x tiramisu met een twist zoals je ‘m niet eerder hebt gegeten

Net even iets diversers op tafel toveren dan de klassieke tiramisu? Tiramisu zonder alcohol, tiramisu zonder koffie of gewoon tiramisu helemaal anders? Men neme dit basisrecept voor tiramisu (de alcohol kun je hierin sowieso weglaten), kiest een van onderstaande ideeën uit en transformeert de toet dit keer tot iets totaal nieuws.

Recepten voor tiramisu-anders

Tiramisu met rode vruchten

Leg een laagje dungesneden aardbeien of frambozen tussen de lange vingers en het mascarponemengsel. Je kunt het eventueel nog gekker maken door gedroogd rood fruit te verpulveren en samen met de cacao als topping te gebruiken.

Choco-sinaasappeltiramisu

Meng sinaasappelzeste door het mascarponemengsel en maak de tiramisu af met cacao nibs voor een crunch.

Spiced tiramisu

In het basisrecept kun je heel simpel de koffie een kick geven door er warme kruiden door te mengen. Voeg flink wat gemalen kardemom en kaneel toe aan de espresso en klaar is Kees.

Matcha tiramisu

In deze tiramisu zonder koffie iets heel anders: je vervangt ‘m door matcha. Hoe? Matchapoeder meng je met water (eetlepel op 250 g water) en beetje suiker. De tiramisu top je af met nog wat matchapoeder voor een mooi groen kleurtje.

Tiramisu met witte chocolade en framboos

Hierbij krijg je twee opties van me: smelt witte chocolade en schep het door het mascarponemengsel, of hak een reep witte chocolade fijn en meng de stukjes door de mascarpone. Allebei kan natuurlijk ook. Tussen de lange vingers en mascarpone leg je een laag frambozen en de tiramisu maak je af met wat witte chocoladekrullen.

Pistache-rozentiramisu

Chic! Meng pistachepasta en rozenwater door het mascarponemengsel en top af met gehakte pistachenoten en rozenblaadjes.