In Rome kun je nu dus ook gewoon naar het strand

stadsstrand rome

Alsof er in Rome niet genoeg te doen is. Heb je alle bezienswaardigheden uitgespeeld of je wandelschoenen net even te strak aangetrokken en tijd over in Rome? Trek die schoenen dan maar uit en zet koers richting het zuiden van de stad, want daar opent deze maand stadsstrand Tiberis.

Stadsstrand Tiberis in Rome

Niet nieuw, wel verbeterd. Op het voorheen braakliggende terrein naast de Ponte Marconi vind je voor het vijfde jaar Tiberis. De Comune di Roma belooft dat het dit jaar nóg gezelliger wordt op het strand en verkondigde deze week met trots de nieuwe (milieubewuste) pluspunten van het stadsstrand.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Tiberis (@tiberisbeach)

Komt ie: 90 bedjes, 60 ecovriendelijke ombrellone, horeca, pilateslessen, yoga en nog meer gegymnastiek, culturele evenementen, tafelvoetbal, pingpong, volleybal en bordspellen staan er op het program. Tja, je zult je maar vervelen op ’t strand. Ook aan werkenden is gedacht, je kunt er in de wifi-zone gewoon je laptop openklappen. Het eten is Lazio-lokaal, met een zo kort mogelijke keten en zo min mogelijk verspilling. En omdat het strand tot ver na zonsondergang is geopend, zorgen dj’s en live muziek dat je bijna nooit meer naar huis hoeft. Alleen als het klokje twaalf of één tikt.

Cruciaal: kun je er zwemmen?

Breekt het zweet je al uit als je denkt aan een stadsstrand in Rome? Een duik in de Tiber zou ik je niet aanraden, maar daar is ook netjes een lijntje voor gespannen. Douches zijn er goddank wel, dus afkoelen kan. Vorig jaar waren er zelfs sproeifonteinen uit de grond, waar je als een klein kind doorheen kon rennen – lijkt mij voor herhaling vatbaar.

Dus, waar je moet zijn: Tiberis ligt tussen wijken San Paolo en Marconi aan de Lungotevere di Pietra Papa. Een stukkie lopen (sorry, toch die wandelschoenen weer even aan) vanaf het centrum, maar zo zie je nog eens wat andere Romeinse wijken dan alleen Trastevere en Monti. O, en binnenlopen mag overdag helemaal voor gratis. Alleen zo’n bedje kost geld, en alles wat je er ter plekke bestelt uiteraard. Vanaf nog onbekende datum deze juni elke dag open tot 15 september, daarna is het basta.

Beeld: Instagram @tiberisbeach