4x strandtent in Zandvoort met goede pizza op de kaart

Het strand is denk ik de enige plek ter wereld waar je je open en bloot, zonder gêne op vet voer stort. En gelijk heb je. Voor eenieder met heimwee naar Italië, verlangens naar eindeloze zorgeloze zomers in het zand of gewoon zin in pizza op het strand: dit zijn de leukste en lekkerste strandtenten in Zandvoort waar een heerlijk Italiaans windje waait. Kuilengravers wegdenken en ’t is net of je in Rimini zit.

Pizza bij een strandtent in Zandvoort

Cosmico Beach

Bont gekleurde parasolletjes? Check. Eenvoudige Italiaanse wijnen die lekker wegdrinken op glas? Check. Pizza op de kaart? Check. En dat is láng niet alles. Cosmico Beach is een strandtent in Zandvoort met totalmente Italiaans thema. Je borrelt er met arancini, luncht er panini en ’s avonds mag de tafel vol met Italiaanse gerechten om te delen. Che bello. Als de zomer ooit nog komt weet je me te vinden.

Renato’s

Een van onze Italiaanse favorietjes in Amsterdam want al een eeuwigheid steady. Niet gek dus dat ze al lang niet meer op één plek zitten. De borrel is hier net wat spannender dan bij Cosmico, met naast arancini ook focaccia, bruschetta en calamari fritti. Daarnaast is Renato’s hier aan het strand een pizzeria en worden de pasta’s zoals we van hen gewend zijn huisgemaakt. Klein stukkie doorlopen vanaf Zandvoort, want stiekem in Bloemendaal, maar hè, voor goede pizza mag je best een beetje je best doen.

Tijn Akersloot

Tijn Akersloot is super on-Italiaans, maar wel gewoon een lekkere strandtent mét houtovenpizza’s. Ik heb even de kaart voor je doorgespit, en als je burrata, carpaccio, vongole en pizza bestelt dan is het óók net alsof je op een Italiaans strand zit. En hier kun je dan ook weer valsspelen met oesters, wat bij de Italianen niet kan.

Republiek Bloemendaal

Een van de knapste strandtenten in de omgeving van Zandvoort (ja, weer Bloemendaal). Belachelijk mooi interieur en voor een strandtent een aardig vooruitstrevend menu dat nog steeds aan de strandtentnormen voldoet. Maar, wij komen voor de pizza. En die is er, uit de steenoven. Wel alleen in het weekend. Vijf lekkere klassiekers plus een dagspecial. En daarmee basta.

Pizza bestellen op het strand

Beetje te lang blijven hangen op het strand zonder reservering? Eén goed ding van corona is dat bezorgservices tegenwoordig overal komen, zo ook op het strand. App aanslingeren, meeting point op de boulevard aangeven en zo eet je alsnog pizza op het strand, maar dan in ’t zand.