Tozi Tales: een culinair reisje door Italiaanse regio’s in eigen land

Dat je aan de rand van het Amsterdamse Vondelpark een beetje van Venetië kunt proeven, wist je wellicht al. Maar Tozi serveert meer dan alleen chicchetti om te delen. Deze maand trapt het Italiaanse restaurant samen met Tamis Wines af met een reeks evenementen, waarbij elke keer een andere regio centraal zal staan. Op de eerste avond van Tozi Tales gaat de reis richting het heerlijke Piemonte.

Al het moois van Piemonte

De noordelijke regio Piemonte staat bekend om z’n uitgestrekte wijngaarden en verfijnde gastronomie. Er komen een aantal van de meest gewaardeerde wijnen ter wereld vandaan, zoals Barolo en Barbaresco, en daarnaast groeien er truffels uit de grond alsof het niets is, over de rest van de grondstoffen nog niet gesproken. Genoeg te ontdekken dus, wat je tijdens Tozi Tales doet in de vorm van wijn en spijs.

Tozi Tales

Markeer ‘m dus in de agenda: speciaal voor deze avond van 24 mei heeft chef Giacomo een vijfgangenmenu samengesteld op z’n Piemontees. Elke gang wordt vergezeld door een perfecte pairing van wijn, uitgekozen door de wijnleverancier. Denk aan gemarineerde ansjovis met ‘Bagnet’-saus en geroosterd briochebrood met een glas Gavi van Elio Filippino en kalfswang gestoofd in Barolo-wijn met knolselderpuree, begeleid door een Langhe Nebbiolo van hetzelfde wijnhuis in Piemonte. De sommeliers van Tamis Wines praten je met liefde daarover bij aan tafel.

Een tafeltje voor Tozi Tales boek je hier voor €65 per persoon, waarvoor je het vijfgangenmenu en vijf glazen wijn terugkrijgt. Het diner vindt plaats om 24 mei om 18:30 uur, uiteraard bij Tozi ‘thuis’ in Amsterdam.

Tozi Amsterdam – Koninginneweg 34-36, Amsterdam