Verslavend lekker: de chocoladepistachenootjes van de Lidl

Da FavorFlav

Pistachenootjes met melkchocolade, dat zie je niet vaak. En toch wil je er nú voor naar de winkel rennen. Lidl heeft ze (tijdelijk) in het Italiaanse assortiment. In sommige winkels zijn ze al uitverkocht (weet ik, omdat ik op strooptocht ging). Maar misschien heb jij meer geluk. Zie je ze liggen? Inslaan, luidt mijn devies.

Tuurlijk, chocoladepinda’s zijn hartstikke lekker, en dat geldt ook voor hazelnoten overgoten met chocolade. Maar pistachenoten met chocolade, dat is van een heel andere orde.

Pistachenootjes forever

Is het de bite, is het de smaak? Het boterachtige zoete pistachenootje is overal de laatste tijd. Van verrukkelijke pesto di pistacchi tot pistachepasta – die laatste wordt zelfs het groene goud van Italië genoemd. En chocoladepistachenootjes wil ik ook wel vaker zien. Liefst nog gezouten pistachenootjes gedipt in chocolade – dat lijkt me nóg lekkerder dan de chocoladepistachenootjes die Lidl verkoopt.

In één keer leeg

Maar eerlijk: die zijn ook verslavend lekker. Een zakje van 150 gram à 2,79 euro is best aan de prijs, maar pistachenoten zijn nooit goedkoop (en hallo: inflatie). En ja, dat zakje eet je ook in 1x leeg, ook als je wel een ruggengraat hebt. Maar wat zou het. Kijk naar buiten, het regent nog steeds. You need this.

En voel je achteraf vooral niet schuldig, want pistachenootjes zijn hartstikke gezond. Ze bevatten bètacaroteen, luteïne en zeaxanthine, drie carotenoïden die worden gelinkt aan het hebben van goede ogen. Ze zijn ook rijk aan vitamine E en ontstekingsremmende antioxidanten. Bingo. Chocolade daargelaten.

Bron: Favorflav