Mays selectie: 4 leuke hotelletjes in Rome

Hotels rome

Omdat wij ooit een tijdje in Rome hebben gewoond word ik vrij vaak op de schouder getikt voor tips. Die geef ik graag, alleen waar het hotels betreft vind ik het vaak lastig. Omdat wij er een tijdje een appartement hadden (ik krab nu even het glanzende laagje van je ogen, zo jaloers ga je worden want het was op de Via Lanza met uitzicht op het Colosseum) en dus óf daar verbleven óf logeerden bij vrienden óf vaak kiezen voor een wat minder stylish maar perfect gelegen familiehotel (Hotel Forum: ideaal als je met kinderen reist, maar niet het hipste van het hipste) schud ik meestal niet de leukste boutiquehotels uit mijn mouw. Maar als Italië-Jehova moet ik natuurlijk een goed lijstje hebben en dus ben ik er even ingedoken. Et voilà, ik vond toch zomaar vier leuke, redelijk betaalbare en mooi ingerichte hotels. Daar gaan we.

Hotels in Rome

1.  Umiltà 36

Vlakbij de Trevifontein ligt dit ontzettend leuke boutiquehotel. Niet spotgoedkoop, maar wat mij betreft elke euro waard. De kamers zijn mooi ingericht met respect voor de oudheid maar hebben een moderne touch. Heerlijke bar, goed restaurant, een fitnessruimte en prachtige, ruime kamers. Staat bij mij hoog op mijn lijstje voor mijn volgende bezoek.
Umiltà36 – Via dell’Umiltà, 36, 00187 Rome

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Umiltà 36 (@hotelumilta36)

2.  G-Rough

Ga naar de site van G-Rough en je voelt de liefde en, vooruit, de moderne vibe. Overal wifi in het pand in Italië (we willen niemand beledigen, maar vaak heb je een wachtwoord zo lang als de Camera Obscura) zegt wat dat betreft al een hoop. Het ligt op hinkelafstand van het Piazza Navona, dus in het hart van het Centro Storico en is omringd door cafeetjes, restaurants en het winkelwalhalla.

Denk ook hier wat prijsniveau betreft in dezelfde richting als Umiltà. Er zijn heus goedkopere hotels te vinden, maar leukere? Dat wordt lastig.
G-Rough – Piazza di Pasquino, Rome

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door G-Rough (@grough.luxurysuites)

De beste restaurants van Rome waar locals komen »

3.  Hotel Vilòn

Oké sorry, dit is een duurtje, maar wel zo mooi dat ik hem je niet wil onthouden. Het ligt naast het Piazza Borghese dus net nog een beetje in de luwte, maar vlakbij de Spaanse Trappen en het Piazza del Popolo. Prachtige kamers van minstens veertig vierkante meter, grenzend aan de binnenplaats, elegante marmeren badkamers, dubbele wasbakken en walk-in douches, dat werk. Voor je honeymoon, zullen we maar zeggen.
Hotel Vilòn – Via dell’Arancio 69, Rome

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Vilòn Roma (@hotelvilon)

4.  Hotel De’ Ricci

Als je een ‘in room wine cooler’ aanbiedt heb je mij al binnen. Een eigen wijnkelder heeft het hotel ook. Het ligt vlakbij het Campo dei Fiori waar je uren op een terras zeldzaam gelukkig kunt zitten zijn. Ik ben verliefd op de roodwitte bankjes op de terrasjes. Én op de wifi, de locatie en de kamers. Oh jongens, wat wordt dit moeilijk kiezen.
Hotel De’ Ricci – Via della Barchetta 14, Rome

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Hotel De’ Ricci (@hoteldericci)

Hoofdbeeld: Vilòn Roma

Meer tips in Rome