In deze historische villa op Sicilië verblijf je alsof je bij de adel hoort

Hallo, trek je je schoenen even uit? Of laat er anders een op de privétrap buiten staan, want met een verblijf in Villa Valguarnera Villafranca worstelt je inner Assepoester zich sowieso naar buiten. Grote kans ook dat je voor de klok twaalf tikt beter weg kunt zijn, want ik durf je niet te zeggen of je het prijskaartje dat eraan hangt kunt betalen. Maar goed, even wegdromen.

Villa Valguarnera Villafranca

De immense Villa Valguarnera Villafranca ligt op koetsafstand van Palermo, in Bagheria. Vroeger een luxe kustplaats waar de rijken zich verscholen zodra de zomer zich liet zien op Sicilië, die er in de jaren helaas niet op vooruit is gegaan. Maar dat is geen dealbreaker hoor, als je de poortjes van de villa passeert en in één klap in de glorietijd van toen belandt.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Villa Valguarnera (@villa_valguarnera)

Het gebouw is een soort Rome’s Sint Pieter meets Palladio en neemt de binnentuin letterlijk onder vleugels. Het optrekje werd in 1712 gebouwd door een van de belangrijkste aristocratische families van Sicilië. Tegenwoordig is het in handen van nazaat prinses Vittoria Alliata di Villafranca, die er haar boekjes schrijft en je graag rondleidt door de vele kamers van haar paleis, begeleid door een van haar mooie verhalen over de fameuze gasten die er ooit sliepen. Dalí bijvoorbeeld, Goethe en Stendhal.

Je eigen piano nobile huren

Maar je komt er natuurlijk voor je privacy. Die is er genoeg, want de gehele piano nobile, ofwel eerste verdieping is als je wilt voor jou. Drie gezellige kamers met de fresco’s tegen het plafond, vier slaapkamers, een ballroom, drie terrassen en een giga keuken waar Sophia Loren op videobeeld nog eens een pastaatje kookte. Een blik uit het raam biedt je uitzicht op de tuinen en in de verte de golf van Palermo en Cefalù.

Er staat een chef voor je klaar die veganistische maaltijden van ingrediënten van eigen land kookt en de butler brengt de boel graag naar je toe. Welwillend als ze er zijn, kun je bij gebrek aan ruimte ook nog een van de andere appartementen huren. Daarover wordt wel met nadruk gezegd dat deze niet aan dezelfde kwaliteiten voldoen als de suite. Maar goed, je zal net extra ruimte nodig hebben.

En dat prijskaartje? Op aanvraag. Zegt genoeg denk ik, hè?

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Villa Valguarnera (@villa_valguarnera)

Beeld & bron: Sicily Luxury Villas