21 dingen die Italianen niet snapten in 2024 volgens Google

Ik zei het eens, en ik doe het gewoon nog een keer: een van de meest angstaanjagende dingen in het leven is voor mij m’n zoekgeschiedenis die open en bloot op straat komt te liggen – puur omdat men zal denken dat ik krankzinnig ben omdat ik álles opzoek en er gaat nogal wat rond in mijn hoofd. Net als vorig jaar ga ik dan ook weer zeer sadistisch exposen wat andere mensen googelen op basis van het jaaroverzicht van 2024. Anoniem, uiteraard. Daarin ontdek je namelijk waar de Italianen dit jaar helemaal geen bal van snapten, en hoe ze worstelden met hun garderobekeuzes.

Dit begrepen Italianen niet in 2024

Google verzamelde zoekdata van mensen die hun vraag begonnen met “Cosa significa…?” en dus op zoek waren naar een antwoord op wat iets betekent. Net als vorig jaar komen er logische dingen uit die te maken hebben met de actualiteit, maar ook een paar termen waarbij je je achter de oren krabt. Neem bijvoorbeeld ‘infibulata‘ – een interessant gespreksonderwerp, of juist niet, daarom googelt men het stiekem. Of ‘dissing‘, waar ik me zo bij voorstel dat een hele generatie nonni nu weten wat het betekent als de jongeren in de familie elkaar online afkraken.

Wat betekent…?

  1. All eyes on Rafah – terecht.
  2. Cumbia – dit muziekgenre uit Colombia heeft blijkbaar een Italiaanse fanbase ontdekt.
  3. Frascheria – Wat dat precies is? Goede vraag. Blijkbaar vroeg heel Italië zich dat ook af. Frutsels?
  4. Intersessuale – Een term die gelukkig steeds beter wordt begrepen en besproken; een persoon met zowel vrouwelijke als mannelijke kenmerken.
  5. Stop al genocidio – Zie 1.
  6. Acustico – Muziek? Akoestiek? Of gewoon een gebrek aan oordopjes? Wie zal het zeggen.
  7. Infibulata – Meisjesbesnijdenis.
  8. Dissing – Fittie. Dissing stamt af van disrespect. Wist je dat al?
  9. Geolier – Een schijnbaar razend populaire rapper uit Napels.
  10. Anno bisestile – Schrikkeljaren blijven verbazen. Gelukkig hebben we Google voor antwoorden.

Hoe kleed je je…?

Dan is er die andere categorie die regelmatig terugkomt: kledingstress. Italianen vragen zich nog altijd af hoe ze zich moeten kleden voor specifieke gelegenheden. Maar eerlijk, wie heeft er nou niet gegoogeld wat je aantrekt bij achttien graden? Maar in Italië stellen ze ook gewoon vragen over hoe je je kleedt in grotten (geen flauw idee?) of voor gouden huwelijksjubilea.

  1. In de grotten van Frasassi
  2. Op een bruiloft in oktober
  3. In New York in april
  4. Op een gouden bruiloft
  5. Met een appelfiguur
  6. Met 18 graden
  7. Met een peervormig figuur
  8. Op een bruiloft als man
  9. In IJsland in augustus
  10. Met 25 graden (dat ze dat na al die jaren nog niet geleerd hebben)

Bonusvraag: Perché Pasqua cambia sempre?

Ook leuk: waarom verandert Pasen altijd? Iedereen zoekt het elk jaar op en iedereen vergeet het antwoord weer zodra Pasen voorbij is. Ik Google dit zelf ook gewoon jaarlijks volgens mij, maar dan meer hoe de datum bepaald wordt.