20 dingen die Italianen niet snapten in 2023 volgens Google

Een van de meest angstaanjagende dingen in het leven is je zoekgeschiedenis die open op bloot op straat komt te liggen. Wat helemaal niet hoeft te gaan over ondeugende zoektermen of gênante hypochondrie; ik ben van het type alles opzoeken en mijn zoekgeschiedenis is een kijkje in mijn hoofd dat ik niemand gun – het leven daarna zal nooit meer hetzelfde zijn. Een beetje sadistisch dus dat ik ervan geniet om te zien waar andere mensen op zoeken. Met grenzen dan, want zoekdata en suggesties zijn natuurlijk gewoon hartstikke anoniem. Google verblijdde me onlangs met het jaaroverzicht van 2023, dat ik even op Italië zette. Het leukste daarvan? Ontdekken waar de Italianen dit jaar helemaal geen bal van snapten.

Dit begrepen Italianen niet in 2023

Zo verzamelde Google zoekdata van mensen die hun vraag begonnen met ‘Cos’è…’ omdat ze wilden weten wat iets betekende. Daar komen logische dingen uit die te maken hebben met de actualiteit, zoals ‘wat is nationale rouw’ waarschijnlijk ontstond rondom het overlijden van Berlusconi en implosie er wellicht op wijst dat ook de Italianen in de ban waren van de verdwenen onderzeeër die geïmplodeerd bleek. Dat men de nummer twee uit het rijtje hieronder massaal heeft op moeten zoeken, vind ik dan wel weer wonderbaarlijk, maar ik ben blij dat de Italianen nu allemaal weten wat dat betekent.

Een andere zoektrend: blijkbaar vragen de Italianen zich ook heel vaak af hoe ze zich moeten kleden voor een bepaalde gelegenheid. Zo zijn er mensen die niet weten wat je aan moet op een bruiloft met broek, raken de Italianen in de war als het dertien graden is buiten en krijgen le donne een kleine identiteitscrisis wanneer ze een bepaalde leeftijd voorbij gaan. Come vestirsi… weergeeft tien keer kledingstress.

Wat betekent…?

 1. Nationale rouw
 2. Transgender
 3. Implosie
 4. Apayinye
 5. Noos
 6. Paus emeritus
 7. Sinoloog
 8. Asjkenazisch
 9. Armocromist
 10. Sexting

Hoe kleed je je…?

 1. Met carnaval
 2. Op een bruiloft met broek
 3. Bij een communie als gast
 4. Op een begrafenis
 5. Op een zomerbegrafenis
 6. Met 13 graden
 7. Tijdens een zwangerschap
 8. Op 50-jarige leeftijd
 9. In een disco
 10. Op een bruiloft in mei