Aperol Spritz-sorbetijs

Gemaakt met Aperol, prosecco en versgeperst sinaasappelsap is dit lichte en boozy sorbetijs van onze collega’s en buongustai van Favorflav werkelijk waar delizioso. Nou weten we allemaal dat alcohol omtoveren tot een sorbet door het te laten bevriezen niet altijd even makkelijk is, maar als je deze simpele stappen in het nauwkeurig recept volgt én een ijsmachine hebt moet het 100 procent lukken.

Recept voor Aperol Spritz-sorbetijs

Ingrediënten

  • 375 ml prosecco
  • 150 gram suiker
  • 1 eetlepel suikersiroop
  • 180 ml bruiswater
  • 180 ml versgeperst sinaasappelsap
  • 60 ml Aperol
  • 1 eetlepel citroensap

Bereiding

  1. Giet de Prosecco, suiker en suikersiroop in een steelpan en breng het aan de kook. Roer ondertussen totdat de suiker is opgelost. Laat het geheel daarna voor 10 minuten zachtjes koken totdat het iets is ingekookt.2. Haal de pan van het vuur en voeg het bruiswater, sinaasappelsap, Aperol en citroensap toe. Roer het even door en laat het daarna helemaal afkoelen. Dit kan in een bak met ijswater maar het beste kun je het een nachtje in de koelkast zetten.3. Als het volledig is afgekoeld giet je het mengsel in de ijsmachine en laat het draaien totdat het de sorbet-achtige textuur heeft. Dan is het ijs klaar. Zet het nog een nachtje in de vriezer om het volledig op te laten stijven voordat je het ijs serveert.

Bron: FavorFlav