Bezienswaardigheden op een rijtje: Rome

Wat moet je zien in welke stad? Het kan soms nogal overweldigend zijn. En bij Italiamo maken we dingen graag liever niet moeilijker dan ze zijn. Dus voorzien we je van een duidelijk lijstje met bezienswaardigheden is verschillende steden, zoals Rome. Bij voorkeur bezoek je deze plekken bij Paolo achterop de scooter zoals Lizzy Mcguire dat uitstekend voor heeft gedaan.

7x bezienswaardigheden in Rome

Basilica di San Pietro

De Sint Pieter is absoluut een bezoek waard. Het Sint Pietersplein is niet alleen het hart van de katholieke kerk, maar ook simpelweg erg indrukwekkend om te zien. Het plein is gigantisch, evenals de Basiliek zelf. Om in zo’n grote ruimte te zijn is al adembenemend, maar de fresco’s, het goud, marmer, het is onvergetelijk. Aangezien er voor het bezoeken van de San Pietro vaak een rij staat is het handig om vroeg in de ochtend te gaan. Entree is gratis. Echter zou ik je adviseren het Sint Pietersplein in het gele avondlicht te zien. Dat maakt het alleen nog maar mooier.

Pantheon

Het Pantheon is een van de oudste tempels ter wereld, meer dan tweeduizend jaar oud. De manier waarop het Pantheon gebouwd is, is nog steeds een inspiratie voor architecten wereldwijd. De koepel bevat een soort uitgehouwen vlakken en met behulp van het licht dat door de oculus (oog of ronde gat) aan de bovenkant binnenvalt ontstaat er een soort klokwijzer idee. Je mag geen hoofddeksel op binnen en moet stil zijn. Dit maakt een bezoek alleen maar indrukwekkender. Het voelt alsof je in een soort tijdscapsule stapt. Een begeleide tour nemen is absoluut een aanrader, zo hoor je meer over de historie van deze tijdloze tempel, en geloof me dat is er nogal een.

Castel Sant’Angelo

Als ik heel eerlijk ben begrijp ik de ophef nooit zo rondom Castel Sant’Angelo, oftewel de Engelenburcht. Deze burcht werd gebouwd omdat de gebeden werden gehoord over het beëindigen van de pestepidemie. Op de plek van de burcht verscheen een engel. Menig Romein raakt geëmotioneerd door het zien van het ronde bouwwerk aan de Tiber. Maar dat heb ik dus nooit helemaal begrepen. Dat zal absoluut aan mij liggen.

Piazza Navona

Piazza Navona ligt midden in de stad, het is een soort ovalen plein en bevat drie beeldschone witte fonteinen. Koffiedrinken is hier zes keer zo duur als ergens anders maar je zit er altijd lekker in de zon en dat is ook wat waard. Vroeger was ook dit een soort Colosseum, maar dan ovaal. Er werden gevechten en paardenrenwedstrijden georganiseerd.

Trevifontein

Dit is natuurlijk een ‘moetje,’ de Trevifontein. Bereid je voor op veel mensen, behalve als je ’s nachts gaat, wat ik dan ook altijd aan zou raden. De Trevi is gemaakt ter ere van drie rivieren die op dat punt samenkomen. In de zomer, als Rome onmenselijk heet is, moet je je echt beheersen om niet in het koele, heldere, zwembad-blauwe water te springen. Uiteraard moet je ook even muntjes gooien. Bij het gooien van één muntje kom je terug naar Rome, bij twee ontmoet je een Italiaan(se) waar je verliefd op wordt en bij drie muntjes ga je daar ook mee trouwen. Kies zelf maar waar je zin in hebt.

Colosseum

Het Colosseum van de buitenkant zien volstaat al, maar als je het leuk vindt kun je ook een kaartje kopen om er naar binnen te gaan. Dan zou ik wel meteen adviseren om ook een rondleiding te nemen. Het Colosseum is gewoon erg indrukwekkend om te zien. Het was een cultureel middelpunt van de stad Rome, wat ooit het middelpunt van de wereld was. Italianen respecteren dat door er aan alle kanten verkeer langs te laten rijden. Maar je kunt er te voet wel gewoon dichtbij komen.

Forum Romanum

Forum Romanum is Latijns voor Romeins marktplein. In de tijd van het Romeinse rijk was dit namelijk het centrum van de stad. Je moet hier een kaartje voor kopen maar dat is zeker de moeite waard. Dan loop je namelijk rond tussen de overblijfselen van de Romeinse tijd. Een indrukwekkende belevenis.