Burgonzola: de liefdesbaby van burrata en gorgonzola

burgonzola

Droom van kaas. Droom van lobbige, romige burrata, de grote zus van mozzarella. En droom van gorgonzola: stoer, pittig en romig tegelijk. En als je toch je ogen dicht hebt, droom dan van de liefdesbaby van die twee. Zie je het voor je? Onze collega’s en buongustai van FavorFlav stuitten op burgonzola: te lekker om waar te zijn.

Burrata met gorgonzola

Twee broers in Puglia, in de hak van Italië, hebben deze briljante ontdekking gedaan. Ze hebben burrata, een kaas uit het zuiden, samengevoegd met gorgonzola uit het noorden. Samengevoegd? Ja, letterlijk: de gorgonzola zit in de burrata. Het resultaat is wonderbaarlijk: een romig bol kaasje dat, als je ‘m opensnijdt, glinstert van de blauw-groene schimmelkaas. De sterke pittige smaak van de gorgonzola wordt verzacht door de burrata.

Hier eet je trouwens de beste burrata van Puglia »

Enkel in Puglia

Giovanni Visconti is de uitvinder. Een klant van zijn kaasmakerij opperde zomaar het idee en Giovanni en zijn broer hebben net zo lang uitgeprobeerd, geproefd en getest totdat de burgonzola helemaal perfect is. Jammer genoeg is hij in Nederland nog niet te koop, alleen bij de kaasmakerij van de broers in Zuid-Italië kunnen we ‘m proeven. Echte kaasliefhebbers zetten ‘m op het lijstje life goals en dromen van de volgende vakantie naar Italië…

Bron: Favorflav